Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eu fondovi

Osigurano 103 milijuna kuna za unaprjeđenje vrtića, financirat će se i produženi boravak

dječji vrtić.gaza,karlovac
''
04.09.2018.
u 15:22

Marko Pavić, koji je nazočio potpisivanju ugovora, kazao je da je 'dizajnom natječaja predviđeno da se zaposli između 400 i 600 osoba u Republici Hrvatskoj'

U Splitu je u ponedjeljak potpisano 20 ugovora po kojima je iz europskog socijalnog fonda osigurano 103 milijuna kuna za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i školskog odgoja i obrazovanja, to jest dječjih vrtića diljem Hrvatske.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja je uručila ugovore vrtićima potpisnicima, istaknula je kako je ovih 103 milijuna kuna dio od ukupno 300 milijuna kuna sredstava iz Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima te eventualno zapošljavanje pomoćnog osoblja i kuharica.

Tim sredstvima financirat će se i produženi boravak u vrtićima te eventualna dostavna vozila kao i dodatna opremanja vrtića i igrališta u vrtićima, rekla je ministrica Murganić.

Ministra rad i mirovinskog sustav Marko Pavić, koji je nazočio potpisivanju ugovora, kazao je da je "dizajnom natječaja predviđeno da se zaposli između 400 i 600 osoba u Republici Hrvatskoj". 

"Na temelju danas potpisanih ugovora u splitskim dječjim vrtićima očekujemo 65 novih radnih mjesta," kazao je ministar Pavić.

>> Pogledajte i video što je pokazala inspekcija mostova na autocestama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije