Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ U NASTAVI

Osigurali sredstva za iduće 4 godine

Pomoćnik u nastavi
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
19.09.2017.
u 13:10

Roditelji su bili više nego zadovoljni te su tražili da se projekt nastavi

Pomoćnici u nastavi, kao projekt, prvi je put financiran u doba ministra Vedrana Mornara kada je za taj projekt osigurano 72.472.398, 69 kuna. Njegovi rezultati pokazali su se dobrim - roditelji su bili više nego zadovoljni, a djeca koja o njima ovise bili su glavni motiv zbog kojeg su roditelji tražili da se projekt nastavi. Te 2015. godine spomenuti iznos podjeljen je na 40 jedinica lokalne samouprave koje su u školama trebale osigurati pomoćnike.

S ciljem pružanja potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno obrazovne ustanove isti je projekt u njegovoj drugoj fazi nastavo ministar Predrag Šustar.

On je 2016. godine za pomoćnike u nastavi osigurao 74.735.497,32 kuna koji su potpom raspoređeni za pomoćnike u školama 49 hrvatska grada. Treću fazu projekta pokreće nova ministraica obrazovanja Divjak koja za razliku od spomenuta dva ministra sada osigurava iznos pomoćnike u nastavi ne za jednu godinu nego za četverogodišnje razdoblje. Za to , kako je sama kazala, osigurano je više od 90 milijuna kuna- na godišnjoj razini financirat će se više od 2600 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja je četvrtu godinu zaredom provelo javne pozive, a za razliku od prethodnih godina kada se natječaj raspisivao i projekti provodili na razini jedne školske godine, ovogodišnjim natječajem osiguraju se sredstva za financiranje pomoćnika u nastavi kroz 4 školske godine. Na godišnjoj razini iz Europskog socijalnog fonda povećali smo izdvajanja za više od 15,5 milijuna kuna u odnosu na školsku godinu 2016./2017– pohvalio se tim ministrice Divjak.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije