Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

'Oružje iz BiH krijumčari se u Švedsku preko Slovenije i Hrvatske'

23.01.2018.
u 00:04

Najtiražnije skandinavske novine Aftonbladet objavile su priču svog istraživačkog tima koji opisuje put oružja s Balkana za Švedsku

Rat kriminalnih bandi digao je Švedsku na noge. Dio oporbe traži da se i vojska uključi u rat protiv kriminalaca. Nešto što ni socijaldemokratski premijer Stefan Löfven sasvim ne isključuje. – Nećemo odmah krenuti s vojskom protiv kriminalaca, već ćemo najprije pooštriti zakone i istražiti druge mogućnosti – kaže Löfven.

Prošle godine na švedskim se ulicama zapucalo 320 puta, a pritom su 43 osobe ubijene, najčešće na javnim mjestima. Ratuje se oružjem s Balkana. Švedska policija objavila je izvještaj prema kojemu ta zemlja ima šezdeset nesigurnih područja, odnosno zona u kojima su kriminalci u ratu s državom i nastoje kontrolirati područja u kojima razvijaju svoju djelatnost.

Najtiražnije skandinavske novine Aftonbladet objavile su jučer priču svog istraživačkog tima koji opisuje put oružja s Balkana za Švedsku. Švedski reporteri bili su na licu mjesta u Banjoj Luci i tamo im je policija Republike Srpske pokazala vreće oružja koje su bile na putu za Skandinaviju u količinama dovoljnim da ubiju na stotine ljudi, piše Aftonbladet.     

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Vlada mijenja zakon. Ravnatelja HRT-a više neće birati Sabor?

>>Gotovina: rat nije bio naš izbor, bili smo žrtve agresije

>>Ključni dvoboj Karabatić- Cindrić

>>Miočići čekaju bebu

Ključne riječi

Komentara 15

I1
ing-12345
22:04 22.01.2018.

Švedska upravo ubire plodove svoje liberalne politike useljavanja. Što reći Šveđanima osim: Dobili ste ono što ste tražili.

ST
stomugromova
21:29 22.01.2018.

Švedsku će uništiti neoliberalizam i suicidna politika njihovih političara.Nema njima spasa što god da poduzmu. Zato će u godinama koje dolaze razmišljati o neobjašnjivom migrantskom ludilu koje je dovelo postanu majina u svojoj državi i da Stockholm postane vodeći gradd po broju silovanja od čega 99% počine migranti iz Afrike i Azije.

BL
bljak007
21:33 22.01.2018.

Nerazumijem,oružje iz BIH, šverca se preko Slovenije i Hrvatske. ?????? A ostale zemlje od Slovenije i Hrvatske. zar ide legalno??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije