Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Facebook prijevara

Organizatori 'nagradne igre' traže presliku osobne

Ilustracija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 16:16

Obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije

Iz Policijske uprave požeško-slavonske izdali su upozorenje građanima zbog učestale pojave prijevara na društvenim mrežama. Naime, posljednjih nekoliko dana zaprimljeno je više prijava građana koji su nedavno putem Facebooka sudjelovali u "nagradnoj igri" čiji su organizatori nudili dobitak od 2000 kuna.

Kasnije im je na messenger stigla poruka kako su upravo oni "sretni dobitnici", ali da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu. Budući da se organizatori više nisu javljali, a profil im je izbrisan s društvene mreže, postalo im je sumnjivo. Shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare, te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

- Obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne "nagradne igre" na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192 – upozoravaju iz policije.

Komentara 3

AL
alfich
10:06 23.11.2019.

Tipično za "predsjednika" M&K kluba Radošić, samo njemu mogu pasti na pamet takve gluposti !

MO
modovisisajteMaraschino
20:54 22.11.2019.

Ne shvaćam kako netko može pasti na to. Isto tako oni koji javno ostavljaju svoje podatke, adresu i broj mobitela kod naručivanja raznog smeća iz fejs shopova.

ZO
Zooltan
20:56 22.11.2019.

Pošalješ podatke od šefa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije