Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUČE RJEŠENJE

Organizatori koncerata u Švicarskoj razmišljaju o obveznom cijepljenju

Summer Open Air in the Steigerwaldstadion
Foto: Bodo Schackow/DPA/PIXSELL
1/3
27.12.2020.
u 23:14

Odvjetnica Ingrid Ryser je u ime ministarstva zdravstva i pravosuđa rekla o cijepljenju kao putovnici za spektakle "u načelu nije nezakonito drugačije postupati s cijepljenima i onima koji nisu cijepljeni"

Švicarski organizatori koncerata su rekli da razmišljaju da za posjetitelje cijepljenje protiv covida-19 bude obvezno i tako omoguće održavanje festivala i koncerata.

"Cijepljenje bi moglo postati jedna od mjera koje bi omogućile dolazak na priredbe", rekao je  LaStefan Breitenmoser,  generalni direktor Strukovne udruge švicarskih organizatora koncerata, priredbi i festivala za list SonntagsBlick.

Dodao da je potrebno skupiti više informacija o zaštiti cjepiva protiv virusa.

Kampanja cijepljenja protiv covid-19 je počela u srijedu u Švicarskoj dok u zemlji s 8,6 milijuna stanovnika ima više od 425.000 slučajeva zaraze i oko 6500 umrlih od početka pandemije.

08 August 2020, Thuringia, Erfurt: The Swiss pop singer Beatrice Egli will perform at a summer open air in the Steigerwaldstadion. This is a so-called picnic ceiling concert. Photo: Bodo Schackow/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Bodo Schackow/DPA/PIXSELL

Cijepljenje je besplatno i nije obvezno.

Švicarska nogometna liga je navela da još razmatra tu mjeru.

"To je vrlo osjetljivo pitanje i nameće etička pitanja", rekao je za SonntagsBlick Philippe Guggisberg, zadužen za komunikacije Švicarske nogometne lige. 

Odvjetnica Ingrid Ryser je u ime ministarstva zdravstva i pravosuđa rekla o cijepljenju kao putovnici za spektakle "u načelu nije nezakonito drugačije postupati s cijepljenima i onima koji nisu cijepljeni". 

Ryser je izjavila za taj list da je "prerano reći u kojem kontekstu bi bilo dozvoljeno drugačije tretirati cijepljene od necijepljenih osoba".

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:17 30.12.2020.

U ovoj lijepoj drzavi Svicarskoj,je samo obavezno porezne formulare ispuniti,i nikavi vise obaveza nema.

DU
Deleted user
08:59 28.12.2020.

Abwarten und Kaffee trinken.

ZB
Zoki-Bijela
07:53 28.12.2020.

Sta kaze Penelopea na ovo.. Da cujemo.. Blöde Ziege gdje si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije