Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA BRUXELLES

Orešković se upisao knjigu žalosti, belgijski veleposlanik dirnut

tihomir orešković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
24.03.2016.
u 12:35

Ovaj teroristički napad nije bio samo napad na belgijski narod nego na sve koji dijele zajedničke vrijednosti i načela, napisao je Orešković

Hrvatski premijer Tihomir Orešković upisao se u Zagrebu u knjigu žalosti u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Bruxellesu, otvorenu u rezidenciji belgijskog veleposlanika, koji je rekao da je dirnut potporom i sućuti hrvatskog naroda.

– U ime hrvatske Vlade naša najdublja sućut belgijskom narodu i posebice obiteljima i prijateljima koji su izgubili svoje voljene. Naše su misli i molitve sa svima njima. Ovaj teroristički napad nije bio samo napad na belgijski narod nego na sve koji dijele zajedničke vrijednosti i načela. Mi ostajemo ujedinjeni i nećemo dopustiti terorizmu da uništi to što nam je drago – napisao je Orešković.

Belgijski veleposlanik Philippe Benoit rekao novinarima da je jako dirnut brojnim porukama koje je veleposlanstvo primilo, izrazima sućuti i potpore hrvatskih dužnosnika i građana.

– Jako smo dirnuti... i želio bih zahvaliti hrvatskim vlastima i hrvatskom narodu – rekao je veleposlanik.

Terorističke napade izvršene u Bruxellesu u utorak, u kojima je, prema posljednjim podacima, ubijena 31 osoba, a oko 300 je ranjeno, nazvao je užasnom tragedijom.  

– Meta nisu samo Belgija i Bruxelles, Bruxelles je napadnut kao politički simbol i to je bio napad na Europu, napad na demokraciju, naše vrijednosti i naš način života – istaknuo je Benoit.

Najavio je da će u petak od 10 do 12 sati biti otvorena knjiga žalosti za građane u belgijskom veleposlanstvu u Zagrebu (Pantovčak 125b1).

>> Premijer Orešković izrazio duboko žaljenje zbog terorističkog čina; napade osuđuju i Grabar-Kitarović, Reiner, Petrov i Kovač

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:00 24.03.2016.

Sućut svima, ali EU je ISILu širom otvorila vrata. Kad su počeli dolaziti prvi prognanici, pitao sam:"Gdje su starci?" Evo nam sad, dinamitaši, islamisti i sve što su stoljećima željeli osvojiti sabljama, dobili su gratis, na dlanu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije