Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OPREZNO SA SEKSIZMOM'

Selak Raspudić: Milanović je jednako stilski raspoložen prema muškarcima i ženama

Zagreb: Marija Selak Raspudić na konferenciji Mosta nezavisnih lista
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 21:28

Da mu je stalo za rješavanje korupcije, jednim potezom pera bi to riješio, ustvrdila je Orešković govoreći o premijeru

Saborske zastupnice Dalija Orešković i Marija Selak Raspudić danas su u emisiji Izvan okvira N1 televizije raspravljale o korupciji te promjenama koje je nužno uvesti kako bi se ona istrijebila. 

- Napasti u jednom trenutku gotovo sva tijela koja se bave kaznenim progonom da su instrumentalizirana od strane predsjednika Vlade je teška optužba, rekla je Orešković o izjavama predsjednika Zorana Milanovića te dodala kako je imao na stolu iste informacije zbog kojih optužuje Andreja Plenkovića

- Da mu je stalo za rješavanje korupcije, jednim potezom pera bi to riješio, ustvrdila je Orešković govoreći o premijeru te dodala kako smatra da treba smijeniti tri ministra. - Mirno spava, sprda se i jede kokice, zaključila je. 

S njom se nije složila Selak Raspudić koja ne smatra da ministre treba smijeniti jer se time, kako kaže, ne bi ništa promijenilo. 

- Mijenjao je ministre i ništa se nije promijenilo. Smjena neće učiniti ništa. Moramo kao oporba raditi bolje i ozbiljnije da bismo alarmirali veliku količinu birača koji ne izlaze na izbore. Mora doći do smjene vlasti, tvrdi i dodaje kako alternativna nije dovoljno snažna jer Hrvatska izlazi i bira HDZ. 

Kao konkretne mjere koje treba poduzeti kako bi se riješio problem korupcije, no i drugi problemi u državi, Marija Selak Raspudić ponudila je dvije ideje. Tvrdi kako je potrebna veća transparentnost imovine sudaca. - Kada bismo je mogli pratiti, oni bi bili pod većom prismotrom javnosti, tvrdi te kao drugo rješenje navodi promjenu vlasti. Smatra da oporba mora privući ljude koji ne glasaju te kako je nužna proaktivna Hrvatska. Time bi, kako kaže, došla dodatnim vrijednostima koje bi probudile interes birača.

Dalija Orešković s njome se nije složila te je rekla kako od mjera koje predlaže "neće biti ništa". Ona se zalaže za dubinske reforme koje uključuju promjenu izbornog zakonodavstva i teritorijalni preustroj. Tvrdi kako naznake toga u programima nekih opcija već postoje, no, kako kaže, ne postoji spremnost na dijalog. 

Zastupnice se nisu složile niti oko pitanja ima li premijer Andrej Plenković političku konkurenciju. Selak Raspudić tvrdi kako ima i kako su njegova konkurencija svi oni koji su spremni ozbiljno i sustavno raditi. 

- Ne bi tako nervozno razgovarao u Saboru da ne misli da ima konkurenciju, tvrdi zastupnica, dok Orešković ne vjeruje da ga netko trenutno može ugroziti. 

Zastupnice su se dotakle i pitanja seksizma te komentirale nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića. Selak Raspudić ustvrdila je kako sa seksizmom treba biti oprezan te kako u javnosti prepoznaje sve više licemjerja. Za predsjednikove je izjave rekla kako je on "jednako stilski raspoložen prema osobama muškog i ženskog spola". 

Daliju Orešković je predsjednik ranije prozvao zbog statua na Facebooku u kojim govori da su se političari i državni dužnosnici družili s kriminalcima i prostitutkama u Kovačevićevu klubu. Ranije danas ponovno se oglasila na tu temu i poručila: "Prostitutkama se ispričavam, kriminalcima nikad", a zaključila je kako se zna braniti sama kao i zastupati svoje teze. 

VIDEO Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

Komentara 16

ST
stefj
22:12 05.10.2020.

Orešković je prazna priča s jakom mašinerijom iza sebe, jer inače ne bi bila toliko zastupljena u medijima. Niti jednom svojim postupkom, djelom ili izjavom to nije zaslužila... S druge strane Selak ima britak jezik i smislene izjave. Drži se onoga u čemu je doma, ne zalazi npr. u domenu gospodarstva, ne djeluje populistički, ne djeluje kroz isprazne performanse i ne sipa okolo besmislene izlizane fraze... Ove dvije žene su dvije suprotnosti političke scene, ali ne desna i lijeva, već ona intelektualna i ona druga. Nije teško zaključiti koja je intelektualna...

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
01:06 06.10.2020.

Vataj se kuhače...

ZA
zadar1
22:03 05.10.2020.

dobices i ti svoje🤣🤣🤣....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije