Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski premijer

Orban poručio 'više Balatona, manje Jadrana' pa krstario s prijateljima po našoj obali

FILE PHOTO: EU leaders summit in Brussels
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.08.2020.
u 09:33

Orban si je ove godine, ljetujući u društvu prijatelja, priuštio jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575

Mađarski premijer Viktor Orban početkom srpnja u radijskom intervjuu govorio je o mjerama koje Mađarska mora poduzeti za suzbijanje koronavirusa. Komentirajući porast broja zaraženih u nekoliko zemalja kao što su Hrvatska, Srbija, Rumunjska i Slovenija, Orban je rekao da je "Mađarska sigurna", ali da su potrebne mjere zaštite kako se ne bi virus uvozio izvana.

- Morat ćemo se suočiti s još jednim pooštravanjem (epidemioloških pravila) kod kuće - kazao je te poručio:

- Više jezera Balaton, manje Jadrana. Tada se epidemija može držati pod kontrolom.

Međutim, mađarski premijer, inače redoviti gost jadranskih odredišta, nije se držao onog što je sugerirao sunarodnjacima već je i ovog ljeta krstario našom obalom.

Inače, uz Poljake i Čehe, još nas samo Mađari drže na 'zelenoj listi'. A Orban si je ove godine, ljetujući u društvu prijatelja, priuštio jedrenje hvarskim arhipelagom na jedrilici Hanse 575, piše Jutarnji list. Povremeno bi pristao na obližnje otoke i ručao u tamošnjim restoranima, bez osiguranja i protokola. Inače, takav tip jedrilice Hanse 575 može se iznajmiti u Hrvatskoj, a tjedni najam, primjerice, u marini Kaštela stoji između 2500 i 3000 eura. Odlučio se, čini se, Orban ove godine za skromnije i manje upečatljivo izdanje jer je zadnjih godina Jadranom znao poloviti i na luksuznoj jahti Lady MRD u vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara, Laszla Szijja.

No, zato je ovog ljeta s Laszlom Szijjem Jadranom krstario mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto i to prije dva tjedna te je istovremeno na Facebooku objavljivao fotografije tvrdeći da je na sastancima vezanim za rješavanje bjeloruske krize.

Komentara 14

NE
nebitnoime
10:20 24.08.2020.

Kakav kralj

DU
Deleted user
10:17 24.08.2020.

Politički je odradio svoj posao. Nikom nije zabranio odlazak. Hrvatska je i dalje na zelenoj listi pa ako netko želi ili mora na Jadran, zašto da ne. HR može imati samo koristi od toga.

FA
fajlpz
12:23 24.08.2020.

Sve veliki prijatelji Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije