Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarski premijer

Orban naveo uvjete za ostanak Fidesza u EPP-u

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
17.03.2019.
u 14:07

"Fidesz smatra da vrijedi ostati u EPP-u samo ako se u potpunosti ne pridruži redovima migracijskih zagovornika"

Mađarski premijer Viktor Orban naveo je uvjete za ostanak svoje stranke Fidesza u Europskoj pučkoj stranci (EPP) uoči glasanja idućeg tjedna o izbacivanju Fidesza.

"Fidesz smatra da vrijedi ostati u EPP-u samo ako se u potpunosti ne pridruži redovima migracijskih zagovornika", rekao je u nedjelju predstojnik Orbanovog ureda Antal Rogan za državnu televiziju.

Osim toga, zaštitu granica treba prebaciti iz nadležnosti Europske komisije u nadležnost država članica, ministri unutarnjih poslova moraju dobiti ovlasti za donošenje odluka o pitanjima migracije i zaštite granica, a iz proračuna EU-a članicama se treba isplatiti pola njihovih troškova za upravljanje granicama, dodao je. "Sve dok se ti prijedlozi izričito ne odbacuju, Fidez će ostati u EPP-u", kazao je.

Napetosti između Orbana i EPP-a eskalirale su otkako je Mađarska pokrenula kampanju protiv predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera, koji je poput njega član EPP-a, optuživši Bruxelles da podržava ilegalnu imigraciju. Trinaest od 56 stranaka članica EPP-a službeno je zatražilo "isključenje ili suspenziju" Fidesza a o tom prijedlogu glasat će se u srijedu, 20. ožujka.

 

Ključne riječi

Komentara 19

PA
pax5
15:13 17.03.2019.

Svaka ti bila blagoslovljena...kod njega indus. proizvodnja raste 5% kod nas u minusu...

KO
koriolis
15:00 17.03.2019.

Orban ,samo naprijed,nedaj se EU gamadi.

Avatar Floyd1
Floyd1
14:27 17.03.2019.

Orbane, dok govoris istinu, oni tebe nece u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije