Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seosko gospodarstvo

Opustite se u ruralnoj kući za odmor u blizini dvorca legendarnog baruna Trenka

Seosko gospodarstvo Ruralna kuća za odmor – Larva
Foto: Promo
1/13
31.08.2018.
u 14:35

Imanje je uređeno u tradicionalnom slavonskom stilu s velikom etno zbirkom alata i predmeta koji se ne mogu svakodnevno vidjeti a koristili su ih naši djedovi i bake.

Seosko gospodarstvo Ruralna kuća za odmor – Larva smješteno je na južnim obroncima Papuka u Požeškoj kotlini, osam kilometara sjeverno od Požege u selu Trenkovo, poznatom po dvorcu baruna Trenka. Pozornost privlači blizina Parka prirode Papuk i termalnih bazena u Velikoj kao i gradovi Požega i Kutjevo te vinske ceste kutjevačkog vinogorja.

Gospodarstvo je nastalo davne 1933. godine i do danas je zadržalo svoj osnovni oblik i namjenu (gospodarske zgrade, svinjci, staja,voćnjak s raznolikim voćem,velika travnata površina) a za potrebe Ruralne kuće za odmor izgrađeni su sportski tereni (nogometno igralište, košarkaško igralište, boćalište te ljuljačke i klackalice za djecu). Imanje je uređeno u tradicionalnom slavonskom stilu s velikom etno zbirkom alata i predmeta koji se ne mogu svakodnevno vidjeti a koristili su ih naši djedovi i bake.

Foto: Promo

Osim smještaja u tri dvokrevetne sobe (autentičan namještaj) nudimo i upotrebu dobro opremljene kuhinje te korištenje roštilja,pecala i krušne peći. Našim posjetiteljima nudimo i tradicionalna slavonska jela – nema boljeg mirisa od mirisa pečenih jaja sa slaninom koji se širi dvorištem.

Na gospodarstvu nemamo ni bazen ni saunu jer mislimo da to nije dio tradicije slavonskog sela. Nemamo ni nekoliko tisuća noćenja tijekom godine tek nekoliko stotina ali zato imamo goste koji nam se redovito vraćaju u intervalima od dva do tri mjeseca i kroz našu priču zavoljeli su selo i način njegovog života. Naši gosti osim što se odmaraju i uživaju u blagodatima sela s velikim zadovoljstvom i fizički rade u povrtnjaku, voćnjaku te kose travu i brinu se oko životinja i cvijeća. Djeca su posebno sretna jer se mogu bezbrižno igrati a i upoznati se s domaćim životinjama (kokoš,pijetao,guska,patka,svinja).

Foto: Promo

Današnje slavonsko selo nisu ni bazeni ni saune jer smo mi još uvijek u gumenim čizmama i s motikom u ruci i takvu priču prenosim gostima jer život na selu je miran i harmoničan ponekad i jako težak ali kako postoji vrijeme za rad tako postoji vrijeme i za odmor kao i vrijeme za radovanje i tugovanje.

Kontakt:
RURALNA KUĆA ZA ODMOR U SELJAČKOM DOMAĆINSTVU – LARVA
STJEPANA RADIĆA 5 ; TRENKOVO ; 34330 VELIKA
www.seoski-turizam-larva.hr
darko.larva@gmail.com
mob. 098-360-197

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije