Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA CIBONA

Optužno vijeće odgođeno zbog Klemmove bolesti, Kosić se nagodio s USKOK-om

klemm
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
03.10.2016.
u 15:12

Klemmov odvjetnik Branko Šerić kazao je i da smatra kako za djelo za koje se Klemm i Lovrić terete nije nadležan USKOK

Zbog bolesti Josipa Klemma na zagrebačkom Županijskom sudu nije održana sjednica Optužnog vijeća u aferi Cibona. Riječ je o postupku u kojem su, uz Klemma, optuženi njegova tvrtka i Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te Dragutin Kosić.

Kosić, koji se tereti da je po Lovrićevu nalogu u podružnici Zagrebačkog holdinga koju je vodio zaposlio neke ljude iz Cibone iako oni nisu zadovoljavali uvjete, odlučio je priznati krivnju i nagoditi se s USKOK-om, pa je postupak u odnosu na njega razdvojen. Osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine. 

To mu je već druga nagodba s USKOK-om jer se nagodio i u aferi Agram, gdje je prvooptuženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Iduća sjednica Optužnog vijeća 17. listopada

Klemmov odvjetnik Branko Šerić kazao je da je sljedeća sjednica Optužnog vijeća zakazana za 17. listopada te da Kosićevo priznanje krivnje i njegova nagodba s USKOK-om za Klemma ne znači ništa jer nije optužen u djelu koji se odnosi na Kosića. 

Šerić je kazao i da smatra kako za djelo za koje se Klemm i Lovrić terete nije nadležan USKOK, a to će detaljnije elaborirati na sljedećoj sjednici Optužnog vijeća. 

Lovrić i Klemm optuženi su u vezi s transferom Darija Šarića iz Zagreba u Cibonu. Da bi se taj transfer ostvario, Klemm je Ciboni posudio 550.000 eura uz kamatu od osam posto, a Cibona se obvezala da će Klemmu, u slučaju da Šarić jednostrano raskine ugovor s Cibonom, pripasti pola od 1,2 milijuna eura odštete.

Komentara 5

AJ
ajesmojadni
15:37 03.10.2016.

čudo jedno kako se svi odjednom razbole kad moraju na sud. sad polako izlazi na vidjelo zašto je bio angažiran sa 100% invalidima.

SA
sargu123
21:23 03.10.2016.

Dobio reumu u šatoru.

RI
rikavac
23:29 03.10.2016.

A odakle nasem velikom hrvatu,domoljubu ,ratniki 550 000 eura da posudi Ciboni i to kamatu od 8%? Pa manja je kamata bila u Banci.Jel klem se borio branio neovisnu Hrvatsku ili je pljackao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije