Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH

Optužnice protiv sedam osoba: Lagali da su zidari kako bi radili u Hrvatskoj

zidari
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
04.07.2018.
u 14:01

U diplomama je navedeno kako imaju stečeno zanimanje zidar, a sve radi dobivanja dozvole za boravak i rad u Republici Hrvatskoj

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je protiv sedam državljana Bosne i Hercegovine optužnicu zbog krivotvorenja isprava kojima su se lažno predstavljali kao zidari, objavio je DORH na svojoj internetskoj stranici.

Riječ je o muškarcima u dobi od 24 do 42 godine kojima se na teret stavlja da su tijekom siječnja i veljače ove godine na jednom srednjodalmatinskom otoku preko svog poslodavca predali u policijsku postaju diplome koje su prethodno pribavili na neutvrđeni način tijekom 2016. godine, a u kojima je neistinito navedeno da ih je izdala srednja škola s područja Bosne i Hercegovine.

U diplomama je navedeno kako imaju stečeno zanimanje zidar, a sve radi dobivanja dozvole za boravak i rad u Republici Hrvatskoj, iako su bili svjesni kako navedene diplome nisu istinite jer okrivljenici nisu nikada pohađali tu školu, izvijestilo je tužiteljstvo.

Komentara 60

JB
jonny_bravo
14:11 04.07.2018.

Bravo DORH, to vam je krajnji domet!...sad nam nedostaje uz sve radnike i sedam zidara!

DU
Deleted user
14:20 04.07.2018.

meni ne smeta kad zidar radi a nema diplomu. mene više smeta to što političar radi na drzavnom položaju a nema pojma o ekonomiji a jedino sto zna je uhljebljivanje i krađa iz državnog proračuna. moj savjet za DORH krenite od veliki riba.

MA
maximinimax
14:13 04.07.2018.

Ti su skromni, naši rade sa fakultetima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije