Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u francuskoj

Optužnice četvorici koji su bili povezani s napadačem u košer trgovini

talačka kriza,košer trgovina,Francuska
Foto: Reuters/PIXSELL
21.01.2015.
u 11:56

Državni odvjetnik Francois Molins kazao je da je riječ o Willyju P., Christopheru R., Toninu G. i Mickaelu A. koji se sumnjiče za pružanje logističke podrške Coulibalyju

Francuske vlasti uručile su prve optužnice povezane s nedavnim terorističkim napadima u Parizu. Dobila su ih četvorica muškaraca koja su surađivala s Amedijem Coulibalyjem (32), napadačem na košer trgovinu koji je 9. siječnja ubio četiri osobe i ranio policajku, podsjeća USA Today.

Kupovali oružje

Državni odvjetnik Francois Molins kazao je da je riječ o Willyju P., Christopheru R., Toninu G. i Mickaelu A. Sumnjiči ih se za pružanje logističke podrške Coulibalyju, odnosno za kupnju i čuvanje oružja kojim je izvršio napad. Otkrio je da su trojica od njih pritvorena te kako svi imaju dosjee od ranije. Jedan od njih upoznao je Coulibalyja u zatvoru. Odvjetnik jednog od osumnjičenih kazao je da je njegov klijent bio svjestan terorističke urote i kako se bojao Coulibalyja koji ga je ''terorizirao''.

Borba protiv terorizma

Dok se istraga o napadima na satirični list Charlie Hebdo i talačkim krizama u kojima je ubijeno ukupno 17 osoba nastavlja, francuski premijer Manuel Valls kazao je, prenosi BBC,  da će država otvoriti 2680 novih radnih mjesta i potaknuti potrošnju 425 milijuna eura kako bi poduprla antiterorističku borbu. Pojasnio je da je to nužno jer je u zadnjih tjedan dana diljem zemlje oko 3000 ljudi zatražilo nadzor.

>>Heroju Lassani Bathilyju Francuska dala državljanstvo

>>Pet ruskih terorista uhićeno u Francuskoj
 

Komentara 1

IN
incogrito
14:00 21.01.2015.

usa today. sami ne znate nista napisati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije