Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje završilo, objava presude sazvana za 10. veljače

Optužnica za Mali maestro ući će u anale

03.02.2009.
u 18:51

Kolopletom iluzija nazvao je u završnoj riječi Ljubo Pavasović-Visković, branitelj Ivana Gotovca, optužnicu za tzv. Mali maestro, u kojoj USKOK Gotovca tereti za primanje mita i pokušaj zloporabe položaja, a poduzetnik Svjetlan Stanić optužen je za davanje mita i poticanje na zloporabu položaja.

Anto Nobilo, branitelj Svjetlana Stanića, u svom je završnom govoru bio i žešći pa je kazao kako će “ova optužnica ostati zapamćena u pravosudnim analima”.

– Ostat će zapamćena jer se normalan prijateljski odnos pokušava prevesti u korumptivan odnos – objasnio je Nobilo.

Dodao je da se korumptivna namjera mora dokazati, što ni po njegovu ni po mišljenju Pavasovića-Viskovića, USKOK nije uspio.

– U zemlji u kojoj korupcija cvate pokretanje ovakva postupka protiv četvrte linije odlučivanja gotovo je ruganje antikorupcijskom programu – dodao je Nobilo.

Za razliku od branitelja, tužiteljica Sani Ljubičić smatra kako su djela optuženima – dokazana.

– Glavna je teza obrane da su oni prijatelji pa da je normalno da jedan drugome daju darove. No, primatelji i davatelji mita jesu prijatelji, a ne neprijatelji. Optuženi tvrde da ništa od onog za što se terete nije ostvareno. To nije točno jer je realizirana namjera – kazala je tužiteljica. Objava je presude 10. veljače.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije