Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO DJELO

Optužnica protiv svećenika koji je htio biti policajac

Policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.06.2018.
u 15:08

Slučaj su policiji prijavili sami mladići, nakon što su prepoznali svećenika koji ih je zaustavio i koji je tada bio obučen u običnu trenirku

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon završetka istraživanja, podiglo optužnicu protiv 31-godišnjeg svećenika Tomislava Vlahovića, policijskog kapelana, zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda neovlaštenim obavljanjem službene radnje.

Naime, utvrđeno je kako je don Tomislav Vlahović, župnik Lisičića i Lepura kraj Benkovca,  5. studenog 2017. oko 23 sata stao na autobusno ugibalište na cesti koja vodi od Benkovca prema mjestu Lepuri te kroz prozor svog vozila mahao rukom držeći palicu s natpisom "stop policija", kako bi zaustavio vozilo koje je prethodno pretekao smatrajući da se kreće nedopuštenom brzinom.

U priopćenju ODO-a u Zadru napominje se kako je okrivljeniku bilo poznato, kao policijskom kapelanu–svećeniku, da radnju zaustavljanja vozila policijskom palicom može izvoditi samo ovlaštena osoba kao i potraživati dokumentaciju od građana, no ipak je to odlučio učiniti.

Nakon što se vozač tog vozila zaustavio, s obzirom na ispruženu policijsku palicu za obvezno zaustavljanje, policijski kapelan je izašao iz svog vozila te se vozaču i suvozaču drugog vozila obratio riječima "vratite se u auto, nitko vam nije rekao da izađete vani" tražeći pritom od vozača da mu preda prometnu dozvolu i osobnu iskaznicu. Kad ga je suvozač upitao da je li on svećenik, jer ga je prepoznao, ovaj mu je odgovorio neka se smiri jer da će ga u protivnom privesti u policijsku postaju nakon čega je vozaču vratio prometnu dozvolu i iskaznicu te se udaljio svojim vozilom s mjesta događaja. 

Slučaj su policiji prijavili sami mladići, nakon što su prepoznali svećenika koji ih je zaustavio i koji je tada bio obučen u običnu trenirku. Kazneni zakon za neovlašteno obavljanje službene radnje predviđa do jedne godine zatvora.
 

Policija
1/11
Ključne riječi

Komentara 3

SE
senijor121
23:11 19.06.2018.

Svećenika treba nagraditi jer je ukazao prekršiteljima na prebrzu i opasnu vožnju.

DU
Deleted user
04:03 20.06.2018.

Riskirao je svecenik zaustavljanje opasnog vozaca koji je kriv po puno pitanja zajedno sa ostalim putnicima ( droga, oruzje )... u tom trenu, kada bi shvatili da on nije policajac. Umjesto da mase raspelom, on palicu policijsku. Od kud uopcee policijska palica sveceniku i gdje je policajac kojem fali palica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije