Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVANJE INFORMACIJA

Optužnica protiv Rajića, Svaline i policajaca opet nije potvrđena

privođenje
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
29.01.2015.
u 23:15

Vlado Rajić tereti se da je od 2010. do 2012. s Mlinarom osmislio način za izvlačenje informacija iz tajnih USKOK-ovih istraga

Optužnica protiv Vlade Rajića, Marka Svaline te još 13 osoba, među kojima je nekolicina policajca te djelatnika PNUSKOK-a, optuženih za odavanje informacija iz tajnih USKOK-ovih istraga, ni iz drugog pokušaja nije potvrđena.

Naime, na današnjoj sjednici optužnog vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu branitelji optuženika požalili su se na činjenicu da im sud, jednom ranijom odlukom, nije dozvolio uvid u rezultate mjera tajnih praćenja i prisluškivanja, a koje se odnose na predmete u kojima se provodi istraga. Kako je riječ o slučajevima koji su obuhvaćeni optužnicom te kako se optuženici terete da su upravo informacije iz tih tajnih istraga dojavljivali zainteresiranim stranama, obrana je smatrala da je riječ o bitnoj stvari za nastavak postupka te je zatražila da im se omogući uvid i u te spise. Renata Miličević, predsjednica optužnog vijeća, uvažila je njihov zahtjev pa je obrani dala rok od mjesec dana da napravi uvid u spis, nakon čega će ponovo biti sazvana sjednica na kojoj će se odlučivati o pravomoćnosti optužnice.

Optužno vijeće bilo je odgođeno i u srpnju lani, kada je USKOK, malo prije sjednice optužnog vijeća, radi dorade, povukao optužnicu sa suda. Prema optužnici, Rajić se tereti da je od 2010. do 2012. zajedno s Igorom Mlinarom osmislio način, kako da preko policajaca Vjekoslava Drnića i Svaline dođe do informacija iz tajnih istraga te kako da se te informacije dalje za novac ili usluge proslijede zainteresiranim stranama.

>> Rajić, Mlinar i Krpina ispitani, kupovali policijske informacije

>> Klica, Rajić i ekipa na policiji zbog tučnjave pajserom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije