Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALVERZACIJE S GLOMAZNIM OTPADOM

Optužnica protiv Pripuza i drugih vraćena USKOK-u jer je sud smatra nejasnom i konfuznom

Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
1/4
14.12.2020.
u 16:05

Optužnica  je pala jer je sud utvrdio da USKOK nije ponudio dokaze za bitna obilježja svih kaznenih djela niti je dokaze na valjan način obrazložio, kazao je Anto Nobilo

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda vratilo je  USKOK-u na dopunu istrage optužnicu protiv Petra Pripuza i još 11 osoba, kojom ih USKOK tereti za malverzacije oko glomaznog otpada.  Riječ je o slučaju u kojem je istraga  pokrenuta u lipnju 2017., a optužnica podignuta u veljači ove godine. USKOK je dobio šest mjeseci za doradu optužnice koju je sud ocijenio konfuznom i nejasnom.

Prošli tjedan na sjednici optužnog vijeća obrane su tvrdile da činjenični opis optužnice  ne odgovara činjeničnom opisu iz pouke o pravima, koja je optuženicima bila uručena kada je protiv njih pokrenuta istraga. Stoga su obrane smatrale da se optužnica treba vratiti USKOK-u na dopunu istrage, odnosno kako se optuženici ponovo trebaju ispitati, a sud je očito  zahtjev obrana usvojio. Optuženici se, navodi USKOK u optužnici, terete za stjecanje nepripadne imovinske koristi od 39,8 milijuna kuna, pri čemu su proračun oštetili za 5,2 milijuna kuna. Spis već sada ima oko 100.000 stranica.

 - Optužnica  je pala jer je sud utvrdio da USKOK nije ponudio dokaze za bitna obilježja svih kaznenih djela niti je dokaze na valjan način obrazložio. Sud je smatrao da  nema štete za tvrtku Ce-Za-R, a nije dokazano ni da bi Petar i Ante Pripuz uzeli  novac ili da bi poticali druge na utaju poreza - kazao je Anto Nobilo, branitelj Petra Pripuza.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
19:00 14.12.2020.

Komentirati? Pa ljudi više nemaju niti volje komentirati ! BEZNAĐE !!!!!!!

IJ
istina__jako_boli
18:47 14.12.2020.

Krivosudje na dijelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije