Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Optužnica protiv državljana Srbije zbog mučenja i smrti hrvatskih vojnika

policija
25.08.2015.
u 10:29

Okrivljenika terete da je kao zapovjednik dopustio je da njemu podčinjeni pripadnici postrojbe nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima odnosno da ih tuku šakama, nogama i kundacima pušaka po cijelom tijelu od čega je preminuo jedan hrvatski vojnik

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 54-godišnjeg državljanina Srbije zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Terete ga da je 24. veljače 1993. godine od 4 do 11 sati na području Županije šibensko-kninske na tada privremeno okupiranom području RH postupio protivno odredbama Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima.

Okrivljenika terete da je kao zapovjednik voda tzv. Vojne policije pri 2. pješadijskoj brigadi zajedno sa nekoliko pripadnika svog voda kamionom dovezao šestoricu zarobljenih pripadnika 15. Domobranske pukovnije Hrvatske vojske. Dopustio je da njemu podčinjeni pripadnici postrojbe nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima odnosno da ih tuku šakama, nogama i kundacima pušaka po cijelom tijelu. Od posljedica ovakvog mučenja preminuo je zarobljeni hrvatski vojnik.

>> Sud demantirao uhićenje, a odvjetnik tvrdi: Bungur je uhićen, strahujemo za njegov život!

Komentara 5

TT
tomoice_tomice
11:02 25.08.2015.

a ime hrvatskog vojnika je? Ili je on samo broj?

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:26 25.08.2015.

pa oak sad pa nije valjda srbija sudionik agresije na HR..ahahhaahhah

Avatar hr.granicar
hr.granicar
11:21 25.08.2015.

da nije nas ministar financija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije