Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUDA U VG

Optužnica protiv Damira Škare zbog silovanja tajnice postala pravomoćna

Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
10.06.2020.
u 16:40

Optužnica je postala pravomoćna, nakon što je Vrhovni sud početkom svibnja odbio njegovu žalbu kojom je tvrdio da su dokazi prikupljeni protiv njega tijekom istrage nezakoniti.

Optužnica protiv Damira Škare, bivšeg čelnog čovjeka AK Siget te bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, te svojevremeno osvajača boksačke olimpijske postala je pravomoćna.

Odlučilo je tako optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici. Škaro se tereti za spolno uznemiravanje i silovanja svoje tajnice, a prema optužnici djela za koja se tereti počinio je tijekom lipnja 2019. te  do 9. kolovoza 2019.

Optužnica je postala pravomoćna, nakon što je Vrhovni sud početkom svibnja odbio njegovu žalbu kojom je tvrdio da su dokazi prikupljeni protiv njega tijekom istrage nezakoniti. Tužiteljstvo je optužnicu  protiv Škare podignulo u studenom lani, a u veljači ove godine o njezinoj pravomoćnosti je odlučivao Županijski sud u Velikoj Gorici. No optužnica tada nije postala pravomoćna jer su Škaro i njegova obrana smatrali da su prikupljeni dokazi na kojima je utemeljena nezakoniti.

Pojašnjavali su da su svjedoci prilikom davanja iskaza bili pod utjecajem medija. Konkretnije emisije Provjereno Nove TV, jer je žrtva silovanja u toj emisiji javno optužila Škaru da ju je silovao, nakon čega je i uhićen. Prijedlog Škarine obrane o izdvajanju spomenutih iskaza, kao i biološkog vještačenja, iz kojeg proizlazi da je na žrtvinoj odjeći nađen Škarin DNK, sud u Velikoj Gorici je  u veljači odbio, smatrajući da je riječ o zakonito prikupljenim dokazima.

Pojasnili su da su svjedoci sukladno zakonu ispitani tijekom istrage, te su naveli da će se o tome je li javni istup žrtve u medijima imao kakve veze s tijekom postupka, utvrđivati tijekom suđenja, kada će Škaro imati pravo ispitivati svjedoke te predlagati svoje dokaze. Škaro se na tu odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici žalio, no Vrhovni sud je njegovu žalbu odbio, potvrdivši odluku suda u Velikoj Gorici. 

Komentara 1

NL
ne_lupetajte
21:31 11.06.2020.

Eto, da si joj platio koliko je trazila , sad ne bi imao problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije