Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA EXOTIC

USKOK usred Zagreba razbio narko lanac, među njima i proslavljeni srpski kuhar

Dejan Markus
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
21.10.2020.
u 14:45

Droga nabavljena u Nizozemskoj dostavljala se kupcima u Austriju i Švicarsku, dok se dio dopremao u Hrvatsku i Sloveniju gdje se skladištio

Stjepan Plaščar (58) te još 12 osoba, među kojima je i Dejan Markus (43) Beograđanin sa zagrebačkom adresom koji se proslavio u srbijanskoj kulinarskoj emisiji "Kuhati sa srcem", a u Zagrebu je pokrenuo nekoliko ugostiteljskih projekata te je imao i vinoteku, optuženi su za udruživanje radi krijumčarenja i preprodaje droge.

Riječ je o akciji kodnog imena Exotic, a USKOK ih tereti da su ožujak 2019. do ožujka 2020. u Hrvatskoj i Sloveniji preprodavali kokain i amfetamin koji su nabavljali u Nizozemskoj.

Plaščar se tereti da je financirao nabavku droge i automobila kojima se droga prevozila te skrivala po raznim skloništima radi daljnje preprodaje. Tereti ga se i da je nabavljao kriptirane mobitele s kojima su optuženici komunicirali, a brinuo se i za troškove obrana, ako bi netko od optuženika bio uhićen. 

Droga nabavljena u Nizozemskoj dostavljala se kupcima u Austriju i Švicarsku, dok se dio dopremao u Hrvatsku i Sloveniju gdje se skladištio.

Markus se inače "proslavio" nakon što je njegova sestra iz Beograda prijavila njegov nestanak, a onda se otkrilo da nije nestao već da je završio u slovenskom zatvoru jer je uhićen dok se iz Nizozemske vraćao s drogom. 

Komentara 2

Avatar Warded
Warded
16:31 21.10.2020.

Da, da. I vama u večernjem je svaki srbin "proslavljen", a mi nikad čuli za njih?! Ako vam je rodbina od tamo ili vi rodom, ne znači da mi znamo za njih! (Bez sumnje ćete ovo okarakterizirati kao govor mržnje i nikad se ne zapitati koja je vaša uloga u tom).

Avatar Baroudeur
Baroudeur
23:05 21.10.2020.

Sitna riba. To je dnevna zarada jedne cetvrti u Berlinu, Parizu ili Barceloni. Ali fino da su upecali tu " slavnu" gamad!😇

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije