Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lanac krijumčara

Optuženi za udruživanje radi krijumčarenja ljudi, zaradili najmanje 700 tisuća kn

Migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.08.2019.
u 09:18

Omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske za najmanje 96 stranih državljana

Temeljem kaznene prijave Policijske uprave istarske, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 11 hrvatskih i dva kosovska državljana zbog osnovane sumnje za zločinačko udruživanje radi krijumčarenja ljudi.

Okrivljenici su se u razdoblju od prosinca 2018. do kolovoza 2019. godine, povezali u zajedničko djelovanje na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije u cilju da se okoriste nedozvoljenim prevođenjem stranih državljana preko državne granice s BiH u Hrvatsku te kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom, priopćio je USKOK.

U cilju realizacije dogovorenog, prvookrivljeni je sa zasad nepoznatim osobama organizirao nedozvoljeno prebacivanje većeg broja stranaca u Hrvatsku preko granice s BiH i to za iznos od najmanje 1.000 eura po osobi. U svrhu daljnjeg nedozvoljenog transfera do granice sa Slovenijom, dio okrivljenika je preuzimao strance u vlastite ili iznajmljene osobne automobile, dok je drugi dio okrivljenih vlastitim vozilima sudjelovao u prijevozu kao prethodnica, radi izviđanja policijskih ophodnji na ruti kretanja.

Na taj način su omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske za najmanje 96 stranih državljana, kao i njihov transfer do  granice sa Slovenijom, čime su stekli materijalnu korist od najmanje 700 tisuća kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv deset okrivljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije