Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska brutalnost

Optuženi policajci koji su prilikom privođenja pretukli muškarca

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 15:16

Oštećenika su prilikom privođenja izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama, nogama i policijskim palicama po cijelom tijelu

Protiv dvojice policajaca u dobi od 29 i 35 godina Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Prema optužnici, policajci su 10. siječnja 2018. u međimurskom romskom naselju Piškorovcu oštećenika prilikom privođenja izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama, nogama i policijskim palicama po cijelom tijelu. Potom su ga strpali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo, bacili oštećenika na tlo i nastavili udarati nogama po tijelu, pri čemu je zadobio osobito tešku ozljedu - razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu. Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se još i da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu oštećeniku rekao da će ga nagraditi ako ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku.

Komentara 5

Avatar Dumen
Dumen
18:16 17.09.2019.

Prirodno

SB
sinisa.budimir.18
17:08 17.09.2019.

Kaj god da je povod

DA
darkofu
01:01 18.09.2019.

puna podrška policajcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije