Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekoliko puta

Optužen zbog prijetnji ministru Berošu: Slao mu je poruke prijetećeg sadržaja

Zagreb: 14. dodjela Zahvalnice za najsestru-tehničara i najliječnika
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
01.12.2020.
u 16:10

Tužiteljstvo nije navelo o kakvim je konkretno prijetnjama riječ, navodeći tek da je 26-godišnak državnom dužnosniku, u tri navrata putem aplikacije za dopisivanje upućivao poruke

Zbog sumnje da je prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu osječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon provedenog istraživanja, pred osječkim Općinskim sudom podiglo optužnicu protiv 26-godišnjeg osumnjičenika, izvijestilo je tužiteljstvo u utorak.

Ne navodeći ime državnog dužnosnika kojem je prijetnja upućena tužiteljstvo je priopćilo kako okrivljenika terete da je, tijekom listopada, na području Osječko-baranjske županije, prijetnju uputio kako bi zastrašio jednog državnog dužnosnika koji je sudjelovao u donošenju i javnom objavljivanju mjera i preporuka, u svezi sprječavanja širenja epidemije.

Tužiteljstvo nije navelo o kakvim je konkretno prijetnjama riječ, navodeći tek da je 26-godišnak državnom dužnosniku, u tri navrata putem aplikacije za dopisivanje, upućivao tekstualne poruke prijetećeg sadržaja.

VIDEO Ministar Vili Beroš obišao Opću bolnicu Varaždin koja bilježi velik broj pacijenata zaraženih koronavirusom

Ključne riječi

Komentara 2

RO
roland
17:01 01.12.2020.

Prijetnja je kazneno djelo i nitko nema pravo, nekažnjeno prijetiti. Isto tako, neovlašteno snimanje također zahtijeva sudski postupak.

Avatar matezanki13
matezanki13
17:45 01.12.2020.

šest godina zatvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije