Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Andrijevci

Optužen 
za silovanje dječaka, a nije u pritvoru

policija
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
02.08.2014.
u 08:13


Susjedi S. B. opisuju kao psihički nestabilnu i agresivnu osobu

Psihički je nestabilan i dosta problematičnog ponašanja, a zna biti i nasilan. Najgori je kada popije, onda izvodi razne budalaštine po selu. Tako stanovnici Donjih Andrijevaca opisuju svog sumještanina S. B. (41), protiv kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo optužnicu zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Kako neslužbeno doznajemo, optuženi je u svom selu prije nekoliko mjeseci silovao maloljetnog dječaka. Nezaposlen je, a preživljava od povremenog rada za nadnicu. Susjedi se čude što se nakon podizanja optužnice i dalje slobodno šeta ulicama.

– Čudan je i ljudi ga uglavnom zaobilaze. Jednom je prilikom prošetao selom odjeven u žensko donje rublje. Agresivan je prema djeci i životinjama, ali odraslima ništa ne smije – kaže jedan mještanin.

Sa slučajem je upoznat i brodski Centar za socijalnu skrb, iz kojeg kažu da su oni učinili sve što je u njihovoj moći. Dodaju i kako su nadležnim institucijama dostavili sve što znaju o njemu te su se nekoliko navrata i raspitivali zbog čega S. B. nije pritvoren.

– Zaštitili smo dijete i pomogli njegovim roditeljima. Doista mi nije jasno zašto je taj monstrum i zlostavljač djeteta tako dugo na slobodi jer očito je riječ o bolesnoj osobi. Međutim, mi ga ne možemo zatvoriti jer mi nismo ni policija ni pravosuđe – kaže ravnateljica Centra Slavica Nikšić.

Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital kaže kako ne može dati više informacija o ovom slučaju budući da se predmeti iz nadležnosti Odvjetništva za mladež smatraju tajnima. Inače, S. B. je nedavno kazneno prijavljen i zbog zlostavljanja životinja

>> Serijski ubojica pasa: Bacao ih je, izbo i pustio da uginu u krvi

Komentara 6

OS
osica
11:06 02.08.2014.

zašto su kod nas jadni i nemoćni, one koje trbaju štititi sve institucije ove države- na koncu kad "svi naprave svoje" zapravo tako slabo zaštićeni. Nekako nam praksa, na žalost govori " da dok se nešto slično ne dogodi nekomom iz ugledne obitelji , ništa se ne dešava. Taj bolesnik, monstrum "može još zlostavljati i ljude i životinje " Koliko ih još mora stradati - grozno.?

Avatar žič
žič
10:25 02.08.2014.

sigurno je iz društveno prihvatljive obitelji

L0
luena 01
11:27 02.08.2014.

Umjesto da zakon stiti gradjane on stiti mostrume inace bi ovaj bio iza resetaka na desetak godina ,a ne setao slobodan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije