Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKOLICA KOPRIVNICE

Optužen za ropstvo: Prisiljavao 50-godišnjaka na težak fizički rad skoro 9 godina!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
22.02.2021.
u 20:07

Za to kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do deset godina

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 67-godišnjaka zbog - ropstva.

Tereti ga se da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika i prisilio ga da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade.

Time je prekršio odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima.

- Okrivljeniku se stavlja na teret i da 50-godišnjaku nije ishodio zdravstvenu zaštitu, niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život, te da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte i fizički ga kažnjavao, čime je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom - navode u DORH-u.

Za to kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do deset godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije