Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Kešer

Optužen za lažne putne naloge: Suđenje šefu SDP-a već sedmi put ispočetka

Mladen Kešer - bogati načelnik Kalnika s 279 nekretnina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
25.05.2020.
u 09:52

Čelnik županijskog SDP-a Mladen Kešer optužen je za lažne putne naloge isplaćivane 2003. i 2004. godine. Još nema pravomoćne presude.

Loša vijest za čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera: opet će mu se suditi u aferi lažnih putnih naloga. Prvo ročište u ponovljenom postupku sazvano je u srijedu u 8.30 sati na Općinskom sudu u Koprivnici. To je već peti put da mu se u Koprivnici sudi u istom predmetu. Dvaput je osuđivan, dvaput oslobođan, ali viši sud svaku je presudu poništio i sve vraćao na početak.

Najmanje dvije nepravomoćne presude pak donesene su ranije i na nekadašnjem Općinskom sudu u Križevcima. No, i one nisu prošle na Županijskom sudu.

Za Kešera ponovljeni postupak dolazi u najgorem mogućem trenutku. On je, naime, kandidat za visoko mjesto na saborskoj listi SDP-a i Restart koalicije u II. izbornoj jedinici. S bremenom novog kaznenog postupka planovi su mu ozbiljno ugroženi.

Video - Mladen Kešer, bogati načelnik Kalnika

 

Šefa SDP-a i načelnika Kalnika Mladena Kešera te bivšeg čelnika općinske turističke zajednice Marijana Kepu tereti se da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa Turističke zajednice nezakonito isplatili 17.200 kuna.

Cijeli se postupak, dakle, vuče već 17 godina, a zastara nastupa ove godine. Točan datum nastupa zastare je 22. kolovoza i pitanje je hoće li se dotad sve uspjeti pravomoćno okončati.

Sporni putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove. Potpisivali su ih Kepa i Kešer.

U ranijim nepravomoćnim presudama spominjalo se kako je dio putnih naloga korišten da bi se nezakonito plaćale turističke manifestacije na Kalniku.

Komentara 11

DU
Deleted user
10:12 25.05.2020.

Predmet od 17200 kuna vuku 17 godina. Meni se čini da je isplativije pustiti ljude da kradu male svote. Pravosuđe je napravilo vécu štetu proračunu nego okrivljenik.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
10:47 25.05.2020.

Dok suđenje završi trošak postupka premašit će 100 tis kuna a dotični neće biti kriv što znači da država snosi trošak .

CS
Cijepio_sam_ se
19:33 25.05.2020.

Ovi sdpeovci, baš su kokošari, kradu novce za putne troškove, još ih uhvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije