Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeđanje policajaca

Optužili ga jer je na društvenoj mreži objavio sporni slogan

policajac
Ivo Čagalj/PIXSELL
31.01.2018.
u 13:13

Tereti ga se za omalovažavanja i vrijeđanja MUP-a i policijskog službenika

Nakon što je na na društvenoj mreži objavio za policajce uvredljivi slogan "All Cops Are Bastards - A.C.A.B" (Svi policajci su gadovi), virovitičko-podravska policija je podnijela optužni prijedlog protiv 31-godišnjaka, kojega tereti zbog omalovažavanja i vrijeđanja MUP-a i policijskog službenika. 

Policija je u srijedu izvijestila kako se 31-godišnjak fotografirao kod Spomen obilježja poginulim policajcima za vrijeme Domovinskog rata, ispred zgrade PU virovitičko-podravske. Nakon toga je putem društvene mreže prije tri dana objavio svoju fotografiju s uvredljivim sadržajem na engleskom jeziku, odnosno slovima A.C.A.B.

Inače, taj su slogan prvi upotrijebili skinheadsi u Engleskoj 1970-ih godina, a obrzo je postao univerzalni uzvik urbane gerile na stadionima i ulicama.

Taj slogan u Hrvatskoj najviše koriste navijačke skupine, često ispisujući grafite po zidovima svojih gradova kako bi upozorili da policija prema njima provodi nezakonitu represiju.

Komentara 4

NO
nogogaz
13:27 31.01.2018.

ne samo on, i vlada omalovažava branitelje i poginule u domovinskom ratom i njihove obitelji.... če bit neki iz sabora i vlade, pantovcaka, stranaka... zbog toga privođeni i odgovarat zato..?? ma ne.... udri po budalu sa FBa

DU
Deleted user
13:39 31.01.2018.

zanimljivo je da se kod nas prekršajne -novčane kazne izriču u nepostojećoj valuti DEM, a koju onda sudac izrekne u eurima, a počinitelj prilikom plaćanja euro po tečaju NB na dan plaćanja u kune........ ali to je u skladu sa zakonom....

DU
Deleted user
16:09 31.01.2018.

Milicajci se sami vrijedaju i omalozavaju svojim ponasanjem, ne treba nitko drugi da ih vrijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije