Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Optužen da ga je pokušao ubiti, a tijekom suđenja postali prijatelji

Sud - sudac - sudnica
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
26.03.2019.
u 16:57

Da je život ponekad u stanju ispisati nevjerojatne priče svjedoči i jedan primjer iz sudnice zagrebačkog Županijskog suda

Da je život ponekad u stanju ispisati nevjerojatne priče svjedoči i jedan primjer iz sudnice zagrebačkog Županijskog suda. Tamo je, naime izrečena nepravomoćna presuda M.J. (31) za pokušaj ubojstva T.M.. I to ne bi bilo ništa čudno ni neuobičajeno da sutkinja Tanja Pavelin, obrazlažući svoju odluku i olakotne okolnosti među ostalim nije rekla i sljedeće:

- U ovom postupku dogodilo se nešto što se uistinu rijetko događa, a to je da su na koncu optuženi i oštećeni postali prijatelji. Oštećeni je ovdje iskazivao da mu je optuženi prijatelj i da mu ništa ne zamjera. To je među ostalim bila jedna od brojnih olakotnih okolnosti kojim se sud vodio pri izricanju ove presude.

A presudom je M.J. nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora. Od izrečene mu kazne, šest mjeseci mora provesti iza rešetaka, dok mu se ostatak od godinu i pol dana zatvora mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od pet godina. Inače, priča zbog koje je M.J. završio na sudu dogodila se na Božić 2012. u jednom zagrebačkom noćnom klubu, kada su se on i T.M. prvo porječkali pa potukli. Potukli su se ispred kluba i to nakon što je T.M. pozvao M.J. da svoju svađu vani riješe.

Prvo su se tukli šakama, a onda je u nekom trenutku M.J. o glavu T.M. razbio pivsku bocu, da bi ga zatim krhotinama boce zarezao po stražnjoj strani vrata. Inače, ovo je treće suđenje, jer je dvije ranije presude ukinuo Vrhovni sud. Razlog tome je što je cijela priča prvo bila okarakterizirana kao pokušaj nanošenja teške ozljede, a zatim kao pokušaj ubojstva. Tijekom sukoba oba mladića su bila alkoholizirana, a M.J. prije ovog događaja nije osuđivan. Osim toga tijekom suđenja je izrazio kajanje i žaljenje te se ispričao T.M., s kojim je na koncu postao i prijatelj. Sve su to za sud bile olakotne okolnosti u slučaju koji je na koncu okarakteriziran kao pokušaj ubojstva s neizravnom namjerom.

>>Tomislav Horvatinčić - kronologija suđenja

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
17:09 26.03.2019.

Ima u toj prići hendikepiranih..

KO
Kora
21:29 26.03.2019.

To je baš lijepo. kada bi se bar i drugi tako pomirili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije