Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje Meteoalarma

Stiglo nevrijeme: Pljusak u Zagrebu, duž Jadrana puše jak vjetar

Nevrijeme s jakim vjetrom i tučom pogodilo Zagreb i okolicu
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.06.2020.
u 14:17

Lokalno će oborine biti obilne, osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje

Danas je za cijeli Jadran na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma. Bit će umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom te vjetrovito, prema prognozi DHMZ-a.  

Lokalno će oborina biti obilna, osobito na Jadranu i uz njega, gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, a prema večeri malo će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 stupnjeva.

U Zagrebu je pao jaki pljusak praćen vjetrom. 

Video: Tuča u Zapruđu

Zbog mnogobrojnih upozorenja na vjetar, kišu i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, aktivnosti na otvorenome tijekom petka je najbolje odgoditi, posebice ako se događaju na Jadranu i područjima uz njega. U samo jednom danu, pa i samo nekoliko sati, ponegdje će vjerojatno pasti prosječna količina oborine za cijeli lipanj, pa i više, upozorio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Munja i gromova bit će gotovo sigurno, kao i olujnog juga i oštrog južnog vjetra, uz koje će more mjestimice biti i jače valovito, s valovima i do četiri metra, pa će neke rive vrlo vjerojatno biti poplavljene. Mjestimice je moguća i tuča, a i pijavice, dodao je Vakula.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije