Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLONE ŠIROM ZEMLJE

Kaotična subota na cestama: Na Lučkom rampa pala na vozila, dva slučaja vožnje u suprotnom smjeru...

Foto: HAK
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.07.2021.
u 14:58

Kolona je vozila na Krčkom mostu u oba smjera, a osobito u smjeru kopna gdje je duga oko devet kilometara

Pojačan je promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito u smjeru mora. Na Lučkom su zabilježene i dvije nesvakidašnje nesreće. Kako javlja HRT, u svega deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili austrijskih i mađarskih registracijskih oznaka prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile.

Na riječkoj obilaznici zabilježena su čak dva slučaja vožnje u suprotnom smjeru. Riječ je o dionici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa. Prvo HAK-ovo upozorenje odnosilo se na automobil koji je vozio u suprotnom smjeru, a drugo na autobus.

"Upozoravamo vozače da smanje brzinu na 40 km/h, izuzetno oprezno voze po desnom voznom traku autoceste bez pretjecanja i uključe sva četiri pokazivača smjera", upozorili su iz HAK-a.

Kolone diljem Hrvatske

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je HAK oko 14:43.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplati Trakošćan u smjeru Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč. Kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko pet kilometara.

Kolona je vozila na Krčkom mostu u oba smjera, a osobito u smjeru kopna gdje je duga oko devet kilometara. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kolone su i na čvoru Matulji u smjeru Rijeke te na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Slovenije i Krčkog mosta.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Šibenika zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim prometnim trakom uz regulaciju prometne policije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:27 24.07.2021.

Kako bi dobro došla, jedna brza cesta Zagreb-Pisarovina-Slunj-Plitvice-Udbina. "Rijeka od zlata" dolazi, a mi je prigušujemo.

PV
prcko.vita
10:18 24.07.2021.

Od kuda toliko gužva kada se nalazimo na početku četvrtog vala pandemije. Jesu to već sve e auta ili još uvijek trujemo planet misleći da ima još vremena za nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije