Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti iz policije

Oprez na godišnjem, lopovi samo čekaju da pustimo mozak na pašu

Lopov
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.07.2016.
u 12:50

Uz visoke temperature, rastu i brojke kaznenih djela i krađa

Na početku sezone godišnjih odmora iz policije su pozvali građane da dobro razmisle što učiniti sa svojom imovinom i kako je zaštititi kako im tih nekoliko slobodnih tjedana koje su dugo čekali ne bi "prisjeli". Uz visoke temperature, rastu i brojke kaznenih djela i krađa. Čak i ako se godišnji odmor koristi kod kuće, stanovi i obiteljske kuće ne smiju se ostavljati otključanim.

– Bilo je slučajeva krađe u vrijeme kada se vlasnici odmaraju na balkonu, u dvorištu iza kuće ili obavljaju poslove u vrtu. Kradljivcu je dovoljan samo trenutak nepažnje da neometano uđe u kuću ili stan i ostvari svoj naum – kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Par savjeta koji će vam pomoći da spriječite krađu

U slučaju odlaska na more, stanove je najbolje ostaviti na čuvanje osobama od povjerenja ili se zaštititi ugradnjom protuprovalnih vrata i prozora te sigurnosnih kamera. Opreza nikad dosta, jer lopovi najviše vrebaju upravo one koji na odmoru jednostavno "puste mozak na pašu".

Ni tijekom samog putovanja ne smijemo biti posve opušteni, jer i tada možemo postati žrtvom prijevare ili krađe.

– Treba voditi računa o vozilu i prtljazi i ne nasjedati na priče pretjerano ljubaznih neznanaca. Ukoliko se ide u društvu članova obitelji ili prijatelja, na plaži je uvijek poželjno da netko ostane čuvati stvari dok se drugi kupaju – upozoravaju iz policije.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:32 07.07.2016.

Oprez na godišnjem, pravi jadransko balkanski zavičajski domoljubi samo čekaju da pustimo mozak na pašu, slušamo thompsonovu muziku i prestanemo se stiditi.

ZE
zelina
14:03 07.07.2016.

Savjeti vrijede i za šefove policije i njihove urede.

LA
LANA555
14:53 07.07.2016.

Ok ! Čuvamo se od političara.Hvala na upozorenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije