Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mraz u unutrašnjosti

Oprez na cestama, moguća poledica. Stiže nam relativno nagla i jaka promjena

autocesta
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
01.12.2019.
u 07:27

Tijekom dana ponovno će jačati jugo, što je uvod u veliku promjenu vremena u ponedjeljak, kada će najprije biti kiše, zatim ponegdje i snijega - u gorju sigurno, a vjerojatno i u nekim nizinama

Kako je i najavljeno danas smo se probudili uz osjetno niže temperature, uz mraz i maglu u mnogim krajevima unutrašnjosti. Ponedjeljak donosi kišu i susnježicu i snijeg u gorskim krajevima.

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je HAK.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kako javlja DHMZ danas će biti djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Poslijepodne i osobito navečer na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici mjestimice kiša. U unutrašnjosti ujutro mraz, ponegdje i magla. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjerena bura sredinom dana okrenuti na jugo te jačati. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 5 i 9, na Jadranu od 13 do 16 °C.

Ponedjeljak donosi kišu i susnježicu i snijeg u gorskim krajevima. Bit će oblačno, kišovito i vjetrovito. U unutrašnjosti će uz zahladnjenje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorskim područjima te Međimurju i Hrvatskom zagorju, a od sredine dana i u drugim kopnenim predjelima. Lokalno će biti obilne oborine u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu gdje su moguće nevere. 

Prva nedjelja Adventa će još biti uglavnom suha, uz dosta sunčana vremena, ali i osjetno hladnija od prošlih dana, uz mraz i maglu u mnogim krajevima unutrašnjosti te buru na Jadranu. Već tijekom dana ponovno će jačati jugo, što je uvod u veliku promjenu vremena u ponedjeljak, kada će najprije biti kiše, zatim ponegdje i snijega - u gorju sigurno, a vjerojatno i u nekim nizinama. Na Jadranu će zapuhati jaka, mjestimice i olujna bura, koja će probleme u prometu stvarati i tijekom većinom suhog utorka.

Ponovno zatopljenje

Sredinom tjedna na kopnu jutarnji "minusi", osobito u gorju i znatniji, a u drugom dijelu tjedna ponovno zatopljenje, na Jadranu i područjima uz njega i jugo i kiša, dok je u sjevernim kopnenim krajevima velika vjerojatnost dugotrajne magle.

Stoga će ova promjena biti relativno nagla i jaka, mnogima neugodna, ali samo kratkotrajna i prolazna, pa će prosinac vrlo vjerojatno nastaviti iznadprosječno toplim vremenom, piše HRT.

Video: Snijeg na Sljemenu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije