Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Oporba pita tko je županu platio putovanja na 5 utakmica?

Ivo Žinić
Nikola Cutuk/PIXSELL
13.07.2018.
u 15:08

Smatraju kako po zakonu dužnosnici nisu smjeli prihvatiti da im HNS plaća troškove jer je to dar veće vrijednosti od 500 kuna

S obzirom na to da ste bili na utakmicama Svjetskog prvenstva u Rusiji, nadam se da ste župane ovaj put sami platili troškove putovanja i ulaznica – rekao je u petak, na aktualnom satu Županijske skupštine, SDP-ova vijećnica Karmela Gajdek.

Naime, oporba, kojoj SDP pripada, prijavila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa HDZ-ova župana Sisačko-moslavačkog Ivu Žinića i njegova zamjenika Romana Rosavca (HDZ) zbog putovanja na kvalifikacijske utakmice, na teret HNS-a.

Smatraju kako po zakonu dužnosnici nisu smjeli prihvatiti da im HNS plaća troškove jer je to dar veće vrijednosti od 500 kuna.

Župan tada nije komentirao prijavu, kao što ni danas nije izrijekom rekao tko mu je platio trošak putovanja i ulaznice za ukupno pet utakmica ovog Svjetskog prvenstva, no najavio je da ide i na finalni susret u nedjelju.

"Moji troškovi nisu plaćeni iz županijskog proračuna, kao ni iz poreznih sredstava" - rekao je župan Žinić napomenuvši u nekoliko navrata kako je on dužnosnik HNS-a i da su od povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dobili objašnjenja tko može i kako ići na utakmice.

Istaknuo je i kako mu je drago što je kao dužnosnik HNS-a bio dio uspjeha reprezentacije sugeriravši tako da je Hrvatski nogometni savez platio troškove. Dožupan Rosavec je potvrdio da se to objašnjenje odnosi i na njega.

U objašnjenje kako je župan HNS-ov dužnosnik vijećnici MOST-a ne vjeruju, jer bi, ističu to bilo kršenje Zakona o sportu po kojem župani, gradonačelnici i načelnici ne smiju biti dužnosnici u HNS-u i drugih sportskih tijela. Nigdje se na internetu ni ne navodi da je Ivo Žinić dužnosnik HNS-a.

Kako doznajemo oporba će stoga uputiti novu prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer i dalje ustraju na tome kako je župan svoje troškove boravka na Svjetskom prvenstvu i ranijim utakmicama morao platiti sam. 

Inače vezano uz odlaske na kvalifikacijske utakmice Povjerenstvo je protekli tjedan pokrenulo postupke protiv saborskih zastupnika Pere Ćosića i Franje Lucića koji su prijavljeni da su bili na utakmicama na račun HNS-a 2016. i 2017. čiji je trošak putovanja i boravka vrijednosti više od 500 kuna.

>> Ministar Marić pred Povjerenstvom za sukob interesa

Ivo Žinić
1/6

Komentara 16

RI
rimac444
22:01 13.07.2018.

Tko je plaćao troškove putovanja avionom, razna putovanja i orgije slučajnog premijera i drugova i drugarica ? Što su poduzimali SDP drugovi osim što su zataškavali afere zajedno sa njihovim medijima ?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
05:10 14.07.2018.

Rijetko tko ima tako glupu oprbu, i po tom smo prvaci .

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
05:15 14.07.2018.

Oporba:)))) Sjeca li se neko kad je vladin zrakoplov letio u Tursku po Vesnu Pusic prije par godina, samo da ne mora par sati cekati na putnicki zrakoplov. Samo od tog leta je moglo bar 50 ljudi u Moskvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije