Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hvala vam gospodine suče'

Opljačkao kafić i udario bolesnog brata, dobio dvije godine zatvora pa zahvalio sucu

pravosudna policija
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
09.05.2019.
u 14:02

K.Š. je tijekom suđenja nijekao krivnju, za razbojstvo, odnosno tvrdio je da ga je počinio u dogovoru s konobarem kafića. K.Š. je u obrani tvrdio da je plan bio da zajedno podijele novac i popiju alkohol

Hvala vam gospodine suče - kazao je K. Š. (22) nakon što je čuo da ga je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića nedavno nepravomoćno osudilo na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora zbog razbojstva i prijetnje. Za razbojstvo je dobio godinu i pol dana zatvora, a za prijetnju godinu dana zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od dvije godine zatvora. U kaznu mu je uračunat pritvor u kojem je od uhićenja u prosincu 2018., a istražni zatvor mu je produžen. Uz to mora nadoknaditi štetu koju je počinio, odnosno oštećenicima vratiti 1657 kuna.

Prema optužnici, K.Š. se teretio da je 8. prosinca 2018. došao u jedan zagrebački kafić. Sjeo je za stol i naručio kavu, a kada mu je konobar donio kavu, rastvorio je jaknu, pokazao mu teleskopsku palicu te mu je kazao:

- Daj mi dvije boce pića i sav novac!

Preplašeni konobar ga je poslušao, te mu je iz blagajne i svog novčanika donio ukupno 1294 kune, a na stol mu je donio i dvije boce alkoholnog pića. Konkretnije donio mu je bocu Stocka i bocu Amara, a K.Š. je uzeo bocu Stocka vrijednu 363 kune te s alkoholom i novcem napustio kafić. Osim za to djelo, K.Š. se teretio da je 14. prosinca u stanu u kojem živi s bolesnim bratom, nakon svađe s njim, u jednom trenutku prišao bratu koji je sjedio u fotelji. Udario ga je šakom u glavu, pljunuo mu u lice te mu je zaprijetio:

- Zaklat ću te!

Prestrašeni brat ga je prijavio policiji, nakon čega je K.Š. uhićen. On je tijekom suđenja nijekao krivnju, za razbojstvo, odnosno tvrdio je da ga je počinio u dogovoru s konobarem kafića. K.Š. je u obrani tvrdio da je plan bio da zajedno podijele novac i popiju alkohol. No K.Š., kako se ispostavilo, novac je potrošio u jednom zagrebačkom noćnom klubu, a dokazi izvedeni tijekom suđenja nisu potvrdili navode njegove obrane. Naime, na snimkama nadzornih kamera i kafića, vidjelo se kako je konobaru pokazivao palicu te ga je njome odgurivao. Što se pak tiče optužbe da je prijetio bratu, K.Š. je kazao da mu je žao, a taj je čin pokušao opravdati dugogodišnjim obiteljskim razmiricama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije