Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbojnički pohod

Opljačkali niz kladionica i ljekarni prijeteći plastičnim pištoljem i plastičnim nožem

Policija
Dino Stanin/Pixsell
15.02.2018.
u 12:35

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora

Pljačke uz prijetnju plastičnim pištoljem nisu nepoznanica u svijetu kriminala, no u Zagrebu je nedavno zabilježen slučaj razbojstva plastičnim nožem, doznaje se od zagrebačke policije koja dvojicu muškaraca tereti da su se u pljačkama osam ljekarni i pet kladionica domogli više od 40 tisuća kuna.

Zagrebačka policija sumnjiči 25-godišnjeg hrvatskog državljanina i 36-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina da su od 8. siječnja zajedno počinili šest razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest razbojništava i jednu drsku krađu.

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora.

Do ciljanih mjesta dolazili su pješice ili iznajmljenim automobilom, pri čemu bi stariji osumnjičenik čekao u automobilu, dok bi mlađi maskiran ulazio u ljekarnu ili kladionicu te od zaposlenika krao novac prijeteći im plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem. Prema neslužbenim podacima, 25-godišnjak je dvaput koristio plastični nož, a u ostalima plastični pištolj.

No, njihov razbojnički pohod propao je u utorak, oko 18,10 sati u Zvonimirovoj ulici, kada su zagrebački policajci uhitili 25-godišnjaka tijekom razbojništva nad tri zaposlenice ljekarne, dok je u blizini mjesta prepada uhićen i 36-godišnjak.

 Ukupna materijalna šteta pričinjena tim nedjelima iznosi oko 44.000 kuna, objavila je policija.

Policija
1/8

Komentara 4

UU
uhljeb u holdingu
13:03 15.02.2018.

šta ne napišete da su obojica bosanci. dok tog šljama nije bilo u Hrvatskoj se nije ni znalo za kriminal.

DU
Deleted user
18:46 15.02.2018.

Nema to veze s drogom vec s mentalitetom ,dotepenci ne prezu pred nicim .kradu pljackaju ,ubijaju nozevima ,pucaju ,zahvaljuci ukidanju smrtne kazne i trulog pravosudja tonemo ko titanik ,uskoro se moramo udruzit po tom pitanju i sami pocet sankcionirat dotepence

MA
Maxim007
15:35 15.02.2018.

Narkomani. Droga ne poznaje nacionalnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije