Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAZU ĆE REAGIRATI

Opet provokacija: Srpskim lingvistima hrvatski je varijanta srpskog jezika

29.06.2022.
u 06:24

Akademik Matasović o 'Deklaraciji o granicama srpskoga jezika': Sve je u njoj iskrivljeno i besmisleno; Željko Jozić: Riječ je o potpuno promašenoj ideji o srpskome jeziku kao nadjeziku

Komentara 176

DU
Deleted user
07:21 29.06.2022.

A sta se zamarati sa tim plemenom,jako bitno sta kaze neka danguba iz Srbije,.Eto i ja kazem da su oni podrijetlom Turci,Romi,Vlasi..

Avatar horuk
horuk
06:38 29.06.2022.

Imperialisticke aspiracije i preko lingvistike, kada vec iskrivljivanjem povjesti i oruzanom agresijom nije pomoglo. Znamenito ali i svakome tko zeli znati je jasno da je nacizam kod njih duboko u drustvu ukorjenjen. Bili to znanstvenici ili "intelektualci" njihova vjerska zajednica, njihov tisak i na kraju glasaci koji u stvari oduvjek glasaju za 4tnike/naziste. Zasto bi cudio onda oavaj novi pokusaj ljecenja kompleksa. To je bilo zbog toga smo imali agresiju i pokolje i to ce i dalje biti i nove agresije su svakako moguce. Isto kao i sa Rusijom koja ce zauvjek ostati agresivna prema zapadnim susjedima jer se preko svoje agresije definiraju i preko straha kojega prouzrokuju. Ist tako i nase komsije jedino sto oni nisu u stanju prouzrociti strah. Sto i mozda cini jos opasniji jer ih ne uzimamo za ozbiljno a oni cine ozbiljne agresivne poteze.

BH
Bunjevac=Hrvat
07:28 29.06.2022.

Potražite na netu upravo objavljenu "Gramatiku bunjevačkog jezika"Hrvatski jezik kao ni hrvatska nacija ne postoje,to je izmišljotina katoličke crkve u njezinom genocidnom programu uništavanja srpske nacije - vele oni....Dubrovnik.Dalmacija,Slavonija,Bosna,Hercegovina su - srpske zemlje.Ovakvi razumiju samo jedno - batinu,ako iziđu iz zadanih granica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?