Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinuta presuda

Opet će im se suditi zbog prosvjeda u Varšavskoj

\'15.07.2010., Zagreb - Policija je jutros oko 4.45 postavila ograde oko gradilista Cvjetni prolaz Hoto grupe u Varsavskoj, gdje se namjerava graditi ulaz u garazu i osigurala je to podrucje da bi rad
Goran Stanzl/Pixsell
19.10.2010.
u 18:30

Visoki prekršajni sud RH prihvatio je žalbu policije i nije se složio sa stavom nižeg suda da nije bilo remećenja reda i mira.

Visoki prekršajni sud RH nije se složio sa zaključkom zagrebačkoga Prekršajnog suda da prosvjednici iz Varšavske nisu remetili javni red i mir te je ukinuo presudu i naložio novo suđenje. Oslobađajuća presuda prosvjednicima Katji Crevar, Ivani Jandrić, Vedranu Gračanu i Tomislavu Tomaševiću ukinuta je.

Time je viši sud prihvatio žalbu I. zagrebačke policijske postaje da su okrivljeni počinili prekršaj jer su ometali policijsko osiguranje za prosvjeda tako što su odnijeli traku "Stop policija", vikali na sav glas u 4 ujutro, oglušivali se na upozorenja policajaca te su aktivnim otporom uznemirili građane, koji su masovno počeli izlaziti na prozore i balkone.

To što su imali odobrenje za prosvjed na kojem su vikali "Ne damo Varšavsku" ne znači samo po sebi da pritom nisu mogli napraviti prekršaj. Sud podsjeća i da su policajci područje prosvjeda zakonito ogradili, a jasno postavljena traka "stop policija" u sebi sadrži zakonitu naredbu čiji je sadržaj notoran i ne mora se dokazivati.

Komentara 11

OB
-obrisani-
20:52 19.10.2010.

Ove klošare kaj su demonstrirali i remetili javni red i mir u Varšavskoj treba zatvoriti malo duže. Tamo su vježbali jogu i isfuravali svoje srpstvo i jugoslavenštinu instruirani iz SDPa. Sve neki Uršule, Jovani,Svetozari.... Van s tom bagrom iz našeg Zagreba.

DU
Deleted user
18:49 19.10.2010.

Ta pravna država čini se malo pomalo počinje raditi kako treba.

MI
Milkica
20:49 19.10.2010.

A zakaj nema murje kad \"naša mladost\" loče i urliče na Martinovki? Kaj njih ne hapse i ne sude im zbog narušavanja javnog reda i mira, tj. deranja, razbijanja, pišanja, bljuvanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije