Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN BOSANAC:

'Operativno tehnički centar postao je shopping centar za informacije od stranačkih interesa'

Gordan Bosanac
Sanjin Strukić/PIXSELL
11.07.2014.
u 12:01

Bosanac poziva Ostojića da uvede građanski nadzor nad policijom i tajnim službama

- Najnovija događanja oko rada saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost povodom predstavke Slavka Linića pokazala su potpunu disfunkcionalnost nadležnog odbora da provede učinkovit i neovisan nadzor nad policijom - tvrdi Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije.

Bosanac napominje kako je Centar u više navrata upozoravao da je navedeni Odbor iznimno ispolitizirano tijelo gdje se primarno štite stranački interesi, te da je sada sve jasnije kako članovi Odbora koriste svoje ovlasti da bi prikupljali informacije i van predmeta istrage.

- Evidentno je kako je Operativno tehnički centar (OTC), umjesto da bude stručna neovisna služba, postao shopping centar za informacije od stranačkih interesa - navodi Bosanac, dodajući da ove činjenice pokazuju kako je sveobuhvatan neovisan građanski nadzor nad policijom i tajnim službama nužnost te je pozvao ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića na njegovo uvođenje.

>> Tuđman: Policija bez kontrole prati na desetke tisuća brojeva

Komentara 1

CH
chemica
12:21 11.07.2014.

I ovaj se izgubio...Stranački interes je kada političar provjerava da li se prisluškuje općepoznatog kriminalca da bi mu prenio informaciju? Ne, to ti se dečec zove MAFIJA. Ne znam,nadam se da je samo tom Bosančiću lik s dvjestotinjak kaznenih prijava pošten čovjek, "od stranačkih interesa". U Uskoku sjede puno pametniji ljudi, za dobro sviju nas. Eto, i to se nadam. Smjesta pohapsiti likove koji su razotkrili istragu, koji god da imbecilan razlog imali. Ako smijete. Da, dobra šala. Živjeti u normalnoj Hrvatskoj. Nedosanjan san većine nas. Kriminalcima koje sami političari upozoravaju na istrage koje se protiv njih vode, ovakva "država" savršeno paše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije