Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNA AKCIJA

Operacija Familija: Zaplijenjena tona kokaina, uhićena i dvojica pripadnika Balkanskih narko kartela

Operacija Familija
Foto: MUP
1/11
25.07.2019.
u 16:11

Policije su zaplijenile i dva milijun eura u gotovini, te luksuznu robu, kao što su ručni satovi, vrijedni više od milijun eura

Policijska akcija kodnog imena Famila, koju su inicirali hrvatski PNUSKOK I USKOK, protekle dvije godine vođena je na tri kontinenta te je rezultirala zapljenom tone kokaina, dva milijuna eura u gotovini, milijun eura u luksuznoj robi, a uhićeno je i 16 osoba, među kojima su i dva visoko rangirana pripadnika Balkanskih narkokartela.

Akciju su koordinirali Europol i DEA, nakon dojave da se velike količine kokaina krijumčare malim privatnim zrakoplovima. Rezultati onog do čega su udružene policijske snage došle prezentirano je jučer u MUP-u, gdje je rečeno da su u akciji Familia, osim hrvatskog PNUSKOK-a, sudjelovale i policije Srbije, Crne Gore, Češke, Hong Konga, Francuske, Slovenije, Italije, te EUROPOL, DEA i FRONTEX.

Video: Međunarodna akcija Familija

Što se tiče zaplijenjenog kokaina, 603 kilograma su zaplijenjena prije dva mjeseca u Švicarskoj, kada je uhićen i Michael Dokovich (60), poznat po nadimcima Majk ili Majkl. Rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici u Crnoj Gori, a otad je koristio nebrojeno puno imena.

On je inače jedno vrijeme, pod lažnim identitetima živio u vili u zagrebačkim Šestinama. Policija u Hong Kongu zaplijenila je 421 kilograma kokaina, a tamo je uhićeno pet osoba. Još 11 osoba uhićeno je diljem Europe, a oko dva milijuna eura u gotovini, prilikom pretraga zaplijenile su policije Hrvatske, Češke, Srbije i Švicarske.

Zaplijenjena je i luksuzna roba vrijedna oko milijun eura, a uglavnom se radilo o skupocjenim ručnim satovima. Cijela akcija počela je koncem 2017. kada je hrvatska policija došla do saznanja o krijumčarenju većih količina kokina iz Južne Amerike u zemlje EU pa i Hrvatsku. Ustanovljeno da se tim poslom bavi dobro organizirana kriminalna skupina koja je dio Balkanskog narkokartela, a bavili su se i pranjem novca.

Video: MUP prezentirao rezultate kriminalističkog istraživanja kodnog naziva FAMILIA

 

Komentara 3

HR
hrUsrcu
17:53 25.07.2019.

konacno nesto pravo a ne samo "travicu" I dedeke naganjate

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
16:38 25.07.2019.

Crnogorci drmaju podzemljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije