Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILI ŽALBU

Općinsko državno odvjetništvo Zagreb tražilo pritvor za odvjetnika, sud ih odbio

Zagreb: Dolazak na Županijski sud na saslušanje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
22.09.2021.
u 09:32

U tužbama su tvrdili da je do pada došlo zbog nedržavnih pločnika, a uz njih je bila priložena krivotvorena medicinska dokumentacija.

ODO Zagreb najavilo je žalbu na odluku suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji je odbio njihov prijedlog da se odredi istražni zatvor D. M. (31), odvjetniku osumnjičenom za krivotvorenje isprava i prijevaru.  

Sumnjiči ga se da je od 21. ožujka 2019. do 26. svibnja 2020. u Zagrebu; zajedno i dogovorno s još dvadeset osumnjičenika, smislio plan za varanje na odštetama. Prethodno ga je više osoba opunomoćilo da ih zastupa u postupcima u kojima su te  osobe tužile gradske tvrtke tražeći odštetu jer su pali i ozlijedili se negdje u gradu.

U tužbama su tvrdili da je do pada došlo zbog nedržavnih pločnika, a uz njih je bila priložena krivotvorena medicinska dokumentacija. Na temelju te krivotvorene dokumentacije isplaćeno je 250.000 kuna u ime odšteta, a sumnja se da je D.M. dio novca zadržao za sebe,  a dio podijelio s ostalim osumnjičenicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije