Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program ruralnog razvoja

Općinama i gradovima za razvojne planove 28,3 mil. kn

Tomislav Tolušić
Jolanda Rak Šajn
28.06.2018.
u 11:41

Jedinice lokalne samouprave mogu ostvariti potporu i do 100% prihvatljivih troškova, od 5000 do 70.000 eura.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju počela je sa sklapanjem 206 ugovora s općinama i gradovima o financiranju njihovih prostornih planova i strateških razvojnih programa. Iz Programa ruralnog razvoja (PRR) RH 2014.-2020. (mjera 7.1.1.) na raspolaganju im je ukupno 28,3 mil. kn, kojima se sufinancira do 100% prihvatljivih troškova, od 5000 do 70.000 eura.

– Možda zvuči birokratski jer sufinanciramo planove razvoja, ali dobro znamo da se ono što nije bilo planirano nije ni dogodilo. Zato je ovo možda i jedna od najvažnijih mjera za općine i gradove jer im omogućava postavljanje smjera i strategije koji u konačnici dovode do prijava na neke druge mjere PRR-a za razvoj infrastrukture i povećanja kvalitete života u našem ruralu – prokomentirao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Tomislav Tolušić
1/12

Komentara 2

DU
Deleted user
11:44 28.06.2018.

Koji iskomplesirani lik.. ..prica o novcima...a novaca nigdje..tipicni hdzovca..

AN
antonelić
15:39 28.06.2018.

joj pameti ! ... " ono što nije bilo planirano nije si ni dogodilo" !! ??? ... ej bistri roks tolušiću : reci mi da li je bio planiran ovaj egzodus mladih hrvata kad si zasjeo u vladu ? .... da li je to netko planirao kad je sanader zasjeo u stolicu ili kad je njofra mrsomudio o švicarskoj ? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije