Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na cesti

Općina od suda traži odgodu iseljenja osuđenog branitelja

'podravina - 060111_suhopoljska borova  - ivica i snjezana majetic ispred svoje kuce koju su izgubili ovrhom  snimio dragutin santosi '
'dragutin \\u009Aanto\\u009Ai /vee\\u0300ernji list '
07.01.2011.
u 09:00

Ratni invalid s troje djece kuću je izgubio zbog odštete u slučaju ubojstva u kojemu je sudjelovao 1992. godine

Otkako je Ivica Majetić iz Suhopoljske Borove, hrvatski ratni vojni invalid sa 100-postotnim oštećenjem organizma i otac troje maloljetne djece, izgubio sudski proces, a time, temeljem presude i ovrhe, i kuću koju mu je bila darovala država, njegov život pretvorio se u pakao.

– Godine 1992., s još dvojicom hrvatskih branitelja, sudjelovao sam u kaznenom djelu ubojstva, nakon toga sam godinu i pol proveo u zatvoru, sve dok me predsjednik Tuđman nije pomilovao. Vratio sam se u vojsku i sve do 1995. godine prošao brojna ratišta, da bih potom u jednoj borbi izgubio obje noge i postao invalid. Devet godina protiv mene je gospođa Dubravka Jagodić, u ubojstvu čijeg supruga sam sudjelovao, vodila sud i na kraju mi je presuđena odšteta od oko 700.000 kuna. Ostajem bez polovice svoje mirovine, a sud mi je uzeo i kuću koju sam dobio od države. Supruga, djeca i ja sada možemo samo na ulicu. Na tri odvjetnika, koji su me branili i uvjeravali da ću dobiti parnicu, potrošio sam stotinjak tisuća kuna i na kraju sve izgubio. Financijski, fizički i psihički sam slomljen. Svima sam se obraćao za pomoć, a pomoći do sada ni od kuda – žali se Majetić, kojemu je do iseljenja ostalo još pet dana.

Sudsko rješenje o ovrsi nad kućom dobio je 29. prosinca, a ovrha će se obaviti 12. siječnja u 10 sati.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potvrdio je kako je to ministarstvo Majetića u potpunosti zbrinulo te da nema zakonskog prostora da to učini još jednom.

– Općina Suhopolje trenutačno ne raspolaže ni s jednim zadovoljavajućim stanom, pa smo od Općinskog suda u Virovitici, zbog troje Majetićeve djece i zimskih uvjeta, zatražili odgodu ovrhe i iseljenja hrvatskog vojnog invalida iz njegove sada već bivše kuće - kazala je načelnica Općine Suhopolje Zlata Šljivac.

Komentara 5

PI
prava istina
09:29 07.01.2011.

Ček malo, sam kaže da je sudjelovao u ubojstvu i čudi se da žena traži odštetu za ubijenog supruga!Pa jel on normalan!? Bez obzira na troje djece i invalidnost, o takvim životnim mogučnostima nije razmišljao kada je ubio čovjeka kao što sam kaže. Sad još nek i država daje podrštku ubojicama pa će uskoro doći i do toga da će i Mlađan nešto tražiti. Ubojstvo je ubojstvo, ako nije po ratnim pravilima onda je ono jednako kao i ubojstvo iz mirnodopskih dana.

MI
milan1
00:04 10.01.2011.

Pa ja ne znam zašto novinari u ovakvom kontekstu pišu ovaj članak. Ovo i ovakvo pisanje je za svaku osudu. Pa ne znam zašto bi se netko sažalijevao nad ubojicama. Zašto novinari nisu obišli gospođu Dubravku i napisali članak o njoj i njezinim patnjama a ne o ovom osuđenom, pa aboliranom ubojici. Kakva nam je država i poredak još dobro da smo uopće živi. Možda bi dotičnog trebalo kandidirati za najpodvig pa mu urediti dvore kao još jednom poznatom i slavnom branitelju iz Veterničke Velike. Nazdravlje hrvati!!!!!!

IM
imhotep85
18:51 10.01.2011.

zbog dostojanstva domovinskog rata i svih ljudi koji su časno branili domovinu, ovakve zločince treba najstrože kazniti. jako je dobro znao što radi kad je išao pomagati u ubojstvu čovjeka, sada neka odgovara kad već nije ranije - od 12 godina (na koliko je osuđen) odležao je samo godinu i pol. dok ovakvi osuđeni zločinci žive zaštićeni, nije čudo da se netko usuđuje pljuvati po domovinskom ratu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije