Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENE Načelniku Anti Mamutu i cijelom HDZ-ovu Poglavarstvu izglasano je nepovjerenje

Općina Marina sedam dana neće imati svoga načelnika

Za sedam dana sazvat će se nova sjednica na kojoj će se izabrati vodstvo
Foto: Lenka Erceg
29.10.2008.
u 15:34

MARINA – Općinskom načelniku, Anti Mamutu (HDZ) i cijelom HDZ-ovu Poglavarstvu, izglasano je nepovjerenje.

Imenovanje odgođeno
Odlučio je to dio HDZ-ovih vijećnika, uz pomoć HSS-a i HSU-a, a imenovanje nove izvršne vlasti odgođeno je za sljedeću sjednicu.

– Nema razloga za zabrinutost, jer ćemo za sedam dana sazvati novu sjednicu i izabrati načelnika i poglavare – izjavio je Ante Brajnov, HDZ-ov predsjednik Općinskog vijeća.

Predsjednik marinskog HDZ-a Zoran Rinčić, ponovio je kako je jedini kandidat za načelnika njegov stranački kolega dr. Mihael Radić, unatoč tomu što je spomenuti doktor, inače zaposlen u šibenskoj bolnici, na sjednici izričito zabranio da se njegovo ime javno spominje.

Inače, u pisanom obrazloženju navodi se kako je Ante Mamut imenovan mimo volje HDZ-a te da ne uživa povjerenje više od pola vijećnika.

Spominje se kako je dio HDZ-a, imenujući Mamuta načelnikom, doveo SDP za kormilo općine.

– Koji su pravi razlozi Mamutove smjene, je li to rezultat sukoba dviju HDZ-ovih frakcija ili je načelnik zaista radio naopako? Odlazi Poglavarstvo koje nam je prvi put, nakon 15 godina, podnijelo izvješće o svom radu, a doći će ponovno oni koji će nam uskraćivati informacije – kazao je nezavisni vijećnik Neno Matijaš, zamjerajući što se marinski HDZ toliko miješa u rad vijeća.

– Je li Mamut možda napravio dug od 14,5 plus tri milijuna kuna? Nitko nije naveo niti jedan pravi razlog smjene – tvrdi hadezeovac Mario Božan.

Pohvale Mamutu
– Općinu je od njezina početka vodila privatna kompanija Milivoja Vranješa i Ivana Najeva, kojoj se priključio i Ljubo Neveščanin (HSU). Umjesto da rade u interesu općine, njihov je cilj bio raditi u svoju korist – kazao je Ante Agnić, predsjednik kluba vijećnika SDP-a.

Nabrojio je niz grijeha na račun Vranješove vlasti, koja je, kako tvrdi, općinu unazadila i razvojno uništila, te je upozorio na ogromne račune mobitela, telefona, putovanja i reprezentacije. Osvrnuo se Agnić i na proteklih šest mjeseci općine na čelu s Mamutom te iznio više pohvala na njegov račun nego što bi ih mogao dobiti i od samih HDZ-ovaca.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije