Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija

Općina Kumrovec od Vlade dobila u najam stadion na 30 godina

'kumrovec2_mlm_zag_240211'
''
23.02.2011.
u 15:39

Kumrovčani su već u kontaktu s Nogometnim savezom županije, Termama Tuhelj i nekim privatnim investitorima koji su zainteresirani za ove objekte

Nakon što je zbog Tita 20-ak godina bio u svojevrsnoj političkoj izolaciji, ipak se pomalo počinju rješavati i pitanja kumrovečkih objekata koji su u vlasništvu države. Ovih se dana upornost općinara isplatila te su od Vlade dobili pravo 30 godina koristiti se stadionom i ostalim sportskim terenima koji su uz granicu sa Slovenijom napravljeni za zagrebačke Univerzijade 1987. godine a koji se prostiru na 17,5 hektara.

Traže se partneri

Godišnje će Kumrovčani za najam izdvajati oko 18 tisuća kuna.

– Potkraj prošle godine bio sam kod tadašnje ministrice Marine Matulović Dropulić i predložili smo joj da nam se stadion, sportski tereni i informativni centar ustupe jer ćemo mi mnogo lakše naći potencijalnog investitora koji bi te terene preuredio te ih staviti u funkciji. Ovih dana primio nas je i potpredsjednik Vlade Ivan Domagoj Milošević i sve smo dogovorili. Već smo kontaktirali i sa Županijskim nogometnim savezom, s Termama Tuhelj te s još nekim privatnim tvrtkama koje bi mogle financirati obnovu i uređivanje i s kojima bismo mogli ući u partnerstvo – rekao je načelnik Dragutin Ulama.

– Da bi se uredilo nogometno igralište na glavnom stadionu, trebalo bi najmanje 150 tisuća kuna, no ako bi se stadion uredio luksuznije, dobio i navodnjavanje te ako bi se uredilo i pomoćno igralište, trebalo bi i milijun kuna. Zgrada u kojoj su bile svlačionice u dobrom je stanju, dala bi se urediti već za 70-ak tisuća kuna. Za sanaciju krovišta trebalo bi 20-ak tisuća kuna, a još 50 tisuća da bi se uredila iznutra.

Adrenalinski park

Za gornji kat zgrade već smo se načelno i dogovorili s Hrvatskim karting centrom, koji bi ga uzeo u najam, a osim zgrade uredili bismo i veliko parkiralište pokraj stadiona, koje je u vlasništvu Hrvatskih ceste, no njime se sada nitko ne koristi – rekao je Ulama. Usto, za prostor informativnog centra, gdje je sada Autobusni kolodvor, a čiji najam s Vladom još nije dogovoren, zainteresirana je tvrtka Nemo adria, koja bi ondje uredila odmorište za kampere i adrenalinski park.

a Uskoro bi se trebao raspisati novi natječaj za prodaju Partijske škole i Spomen-doma. Kako nam je rekao načelnik Ulama, Vlada bi trebala ponešto promijeniti uvjete natječaja pa će osim kupnje biti moguće objekte uzeti i u koncesiju.

– Za ove objekte raspitivali su se već i potencijalni partneri iz Saudijske Arabije, koje je dovela Ingra a koji bi ovdje gradili veliki turistički kompleks sa sedam zvjezdica. Nakon posjeta već su se i sami nekoliko puta raspitivali. Ako se oni ne bi javili, za Kumrovec je svakako povoljnija varijanta da se u investiciju kupnje, koncesije i preuređenja jave dva ili više investitora koji bi tržišnom utakmicom pomogli da se razvije ovaj kraj – rekao je Ulama.

Ključne riječi

Komentara 3

HT
hund-titan
16:27 24.02.2011.

a kada ce bit gotov most u Miljani? I ja bi sigurno dao za vrecu cementa pa jos ko i eto nakon toliko godina MOST

DU
Deleted user
03:33 26.02.2011.

U \" vlasnistvu drzave \" A sto je to drzava? Drzava je stanovnistvo ili narod jedne drzave. prema tome taj stadion pripada Kumrvcu i basta !!!!!

BI
bigred1
17:55 07.03.2011.

frankies,po hdz-u kumrovec nije u našoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije