Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS

Opatijski "Plavi podrum" među sto najboljih svjetskih restorana

Kuhinja restorana Noma
27.04.2010.
u 09:18

Prvo mjesto, poslije četverogodišnje vladavine španjolskog "El Bulija", pripalo je danskom restoranu "Noma".

Opatijski restoran "Plavi podrum" 81. je na popisu 100 najboljih svjetskih restorana, objavio je ugledni britanski specijalizirani časopis "Restaurant" koji svake godine na proljeće objavljuje ove popise.

Prvo mjesto, poslije četverogodišnje vladavine španjolskog "El Bulija", pripalo je danskom restoranu "Noma". Njegov vlasnik i glavni kuhar je Rene Redzepi, po ocu makedonski Albanac, po majci Danac, koji poslužuje isključivo hranu iz nordijskih zemalja. Redzepi je, navodi britanski Guardian, talentiran kuhar koji pravi čuda s divljim biljkama i cvjetovima, gorkim lišćem i morskim plodovima.

Među deset najboljih restorana četiri su iz Španjolske, tri iz SAD-a, po jedan iz Britanije i Italije, a među prvih su se sto prvi put našli restorani iz Hrvatske i Slovenije.

 

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
10:18 27.04.2010.

Na kojem je mjestu Slovenski ? U našem restoranu je Talijanski kuhar i ocijenu dobru su dobili zbog jakog vina koje je ocijenjivače uvjerilo u dobrotu !

UK
Ugo Kajvez
11:19 27.04.2010.

To će kao spasiti državu?, ne vidim nikakvu korist za širu zajednicu od ove vijesti osim što je odlična ekonomska propaganda za tog jednog privatnog vlasnika restača .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije