Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazivaju leukemiju

Opasne toksične tvari iz Srbije umjesto u Kini završile u Jadranu?

otpad
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.07.2013.
u 10:34

Pošiljke iz čeličane Sirmium steel upućene su put luke Rijeka, Constantze u Rumunjskoj i Soluna u Grčkoj i dalje prema Kini. – Sumnja se da otpad nije stigao u Kinu jer je transport do Kine vrlo skup - rekao je sugovornik Kurira

Srpsko i hrvatsko Ministarstvo zaštite okoliša zajedno su uključeni u istragu o tome kako su goleme količine toksičnih tvari, koje izazivaju leukemiju, iz nekih srpskih pogona završile u Grčkoj, Rumunjskoj i u hrvatskom Jadranu, piše Novi list.

Srpske vlasti sumnjaju da su toksične tvari umjesto u Kini završile negdje u Hrvatskoj, Grčkoj i Rumunjskoj, odnosno u Jadranu. Priču o krijumčarenju opasnog otpada prvi je objavio srpski Kurir, koji piše da je u godinu i pol iz Srbije izašlo oko 2200 tona vrlo toksičnog otpada koji izaziva leukemiju.

Pošiljke iz čeličane Sirmium steel upućene su put luke Rijeke, Constantze u Rumunjskoj i Soluna u Grčkoj, i dalje prema Kini. – Sumnja se da otpad nije stigao u Kinu jer je transport do Kine vrlo skup – rekao je sugovornik Kurira upoznat s istragom. Sumnja se da su četiri kamiona opasne tvari prosuta između Srbije i Makedonije, ali je određena količina završila u Jadranskom moru.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>Izbjegavati ili jesti? Pogledajte koja hrana sadrži opasne tvari

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije