Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednja svađa partnera u ovom mandatu

Opara želi pokrenuti izmjene i dopune GUP-a, Kerum se protivi

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
08.04.2021.
u 14:37

Vijećnicima je, uz obrazloženje, poslao i mišljenje Službe pravnih poslova, zaštite i zastupanja kao i mišljenja Ministarstva uprave i pravosuđa

Andro Krstulović Opara, splitski gradonačelnik, uputio je vijećnicama i vijećnicima dopis na temu sazivanja sjednice Gradskog vijeća. Naime, osobno je sazvao sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je HDZ prikupio potreban broj potpisa, kako bi na raspravljali o pokretanju izmjena i dopuna GUP-a, i drugim točkama vezanim za urbanizam, a predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić (HGS), po njegovim riječima nije u zakonskom roku sazvao sjednicu s predloženim dnevnim redom.  

- Predsjednik Gradskog vijeća imao je već duže vrijeme pripremljene materijale za sazivanje sjednice. Zadnjeg dana poslovničkog roka sazvao je redovnu sjednicu i predložio dnevni red ne poštujući zahtjev 1/3 vijećnika. Tek sutradan, a nakon isteka zakonskog roka šalje obavijest o uvrštenju pet točaka – obrazložio je Opara.

Vijećnicima je, uz obrazloženje, poslao i mišljenje Službe pravnih poslova, zaštite i zastupanja kao i mišljenja Ministarstva uprave i pravosuđa.

Vijećnici HGS-a neće doći na sjednicu. Željko Kerum je izjavio kako se protivi da se o tako važnim pitanjima raspravlja na kraju mandata. Opara očekuje podršku splitske oporbe.


                      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije