Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČIO J. JURČEVIĆ

On radio u SOA-i, a žena mu bila suvlasnica Šoline tvrtke

Marija Šola
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
17.11.2018.
u 17:23

Jurčević je u svom iskazu prvo kazao da je kumski povezan sa Sandijem Šolom

Josip Jurčević, nekada visokopozicionirani djelatnik SOA-e, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Mariji Šoli i ostalima optuženima u aferi Kaba. Njegova, sada bivša supruga, baš poput također sada bivše supruge Milijana Brkića, bila je suvlasnica u Opatovina projektu koji je financiran kreditom Kabe.

Događalo se to tijekom 2007. i 2008., u vrijeme kada su i Brkić i Jurčević bili u SOA-i, a njihove tadašnje supruge imale su oko 7,7 posto udjela u Opatovina projektu. Prema optužnici, Opatovina projekt je vlasništvo Sandija Šole, a privatni poslovi te tvrtke, povezane s nekretninama, financirani su novcem Kabe, u kojoj je Marija Šola obnašala jednu od vodećih pozicija. U poslove Opatovina projekta Kaba je plasirala 283,5 milijuna kuna, pri čemu je Kaba oštećena za oko 33 milijuna kuna.

Jurčević je u svom iskazu prvo kazao da je kumski povezan sa Sandijem Šolom te je dodao:

– Čuo sam za projekt Stanogradnje, a nositelj toga bio je Petar Šola te Opatovina projekt u kojem je moja bivša supruga bila suvlasnik. Ona nije imala novca za financiranje kupnje zemljišta u projektu Stanogradnje, a sjećam se da je kupnja zemljišta financirana kreditom poslovnih banaka. Znam da je jedan od tih kredita podignut i vraćen Kabi, a znam da je drugi kredit uzet u Hypo banci. Zbog svojih prijateljskih veza s članovima obitelji Šola s njima sam razgovarao o mnogo čemu, pa i o Opatovina projektu, no detalja se ne sjećam – kazao je Jurčević.

Dodao je i da je on zbog ove priče bio prozivan u medijima jer ga se prozivalo da je on uzeo kredit u Kabi, što je demantirao. No potvrdio je da je sa Šolama izmjenjivao elektroničku poštu iako se detalja toga nije mogao sjetiti.

Komentara 3

DU
Deleted user
18:27 17.11.2018.

Još jedan sa pravosudnom demencijom tzv. Osječki sindrom

GU
Gustirna
19:40 17.11.2018.

Kako to da nas burazeri ne informiraju o sudjenju u aferi "bankomat"...valjda da narod ne sazna za kriminale i falsifikate njihovih bajica i cvitana ,sto je ustanovljeno tijekom sudjenja...

DA
darwil
19:34 17.11.2018.

SOA, Karamarko,Brkić,Jurčević,Malić.....-ima tko još dodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije