Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teškoj nesreći kumovala je brzina, neiskustvo i poledica

Omiš: Poginuo 16-godišnjak, četvorica se bore za život

prometna
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
20.12.2009.
u 11:09

Vozilom je upravljao Antonio P. (19), a mladići su se vraćali kući nakon noćne zabave u Omišu. Na mjestu je preminuo najmlađi od njih – Ivan Tomić (16)

Ivan Tomić (16) iz Dugog Rata poginuo je noćas u stravičnoj prometnoj nesreći u Dućama na predjelu Glavica.

Vozač Antonio P. (19) i još troje mladih suvozača, Luka R. (19), Hrvoje R. (19) iz Dugog Rata i 17-godišnjak iz Omiša, u teškom su stanju prevezeni u bolnicu.

Položio prije mjesec dana
Nakon noćnog izlaska u omiške kafiće, citroenom saxo uputili su se prema Splitu. Prijevoz su ponudili i prijatelju Hrvoju R. kojega su spazili kako stopira. Prevalili su tek koji kilometar prije nego što su stradali. Prijatelji pričaju da je Antonio P. položio vozački ispit prije manje od mjesec dana, a otad je često znancima nudio prijevoz. Tvrde da je u petak i malo popio, a usto su na cestama bili loši uvjeti.

– Bilo je strašno. Najmlađeg su morali vatrogasci vaditi iz smrskanog automobila. Možda je na cesti bilo malo leda, a on je mlad i neiskusan vozač. Morala se dogoditi tragedija – kažu šokirani mještani Duća.

Antonio P. je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste. Nakon izlaska iz blagog desnog zavoja prešao je na suprotni kolnički trak, pa se vratio u svoj trak, izletio na nogostup i prednjom stranom vozila udario u betonski zid i metalni stup svjetleće reklame. Od siline udarca saxo se odbio i zavrtio te još jednom prednjim dijelom udario u metalni stup javne rasvjete. Tu se vozilo zaustavilo.

– Bio sam sasvim u šoku. Hrvoju je kao bebi operirano srce, ni sam ne znam kako sam se dovezao do Splita jer sam morao liječnicima donijeti te nalaze – priča Hrvojev otac.

Izvlačio ih vozač autobusa
Užasan prizor na cesti prvi je ugledao vozač Prometova autobusa koji je počeo izvlačiti mladiće iz vozila. Potom su stigle i medicinske ekipe, a dežurna liječnica dojavila je da je poginuo mlađi muškarac koji je sjedio na stražnjem sjedalu. Ostali su hitno prevezeni u splitski KBC. Svi su zadržani na Jedinici intenzivnog liječenja osim Luke R. koji je na neurokirurgiji.

– Luka je od svih još najbolje prošao. Pri svijesti je, a polako se počinje prisjećati što se dogodilo. Zna tko je vozio, ali ne može se sjetiti svih detalja – kazao je Lukin brat.

Istražni sudac nije izlazio na teren.

Komentara 17

KR
krenica
12:28 20.12.2009.

Omiš-Split,srića je preživit na toj dionici.Prebrzo se vozi,razgovara se na mobitel,policije nigdi ili samo čekaju auta sa D registracijom da skupe lovu.Postavite par kamera i sve rješeno.

ME
meri
13:23 20.12.2009.

nek samo se razbijaju bit če manje luđaka na cesti.

TU
tupslav
14:08 20.12.2009.

Da nije bilo svjetleće reklame sve bi bilo u redu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije