Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE NISU OHRABRUJUĆE

Omikron u SAD-u pogodio cijepljene: Većina oboljelih cijepljeni dvjema dozama

FILE PHOTO: Syringes with needles are seen in front of a displayed stock graph and words "Omicron SARS-CoV-2" in this illustration taken
DADO RUVIC
10.12.2021.
u 21:21

Još uvijek uzrok većine oboljenja u SAD-u je delta varijanta covida-19.

Većina od 43 covid slučaja u Sjedinjeni Državama uzrokovana omikron varijantom su ljudi cijepljeni dvjema dozama, a trećina njih primila je i 'booster' dozu, objavio je u petak Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Od 43 osobe s covidom-19, u kojih je uzročnik varijanta omikron, 34 ih je potpuno cijepljeno, a 14 ih je uz dvije doze naknadno primilo i treću, dodatnu dozu cjepiva popularno zvanu pojačivač.

Iako se radi o malenom uzorku oboljelih od omikrona, ove brojke misu ohrabrujuće te je sve veća bojazan da trenutna cjepiva nude manju zaštitu od ove vrlo prenosive varijante.

Omikron je identificiran u 22 zemlje, nakon što je prvi puta registriran u južnoj Africi i Hong Kongu.

Većina zaraženih ima blage simptome, poput kašlja i umora, a jedna od 25 oboljelih osoba u JAR-u bila je u bolnici dva dana.

CDC upozorava da iako je većina slučajeva omikrona blage naravi, postoji vremenski razmak između infekcije i ozbiljnijih oblika bolesti.

CDC također očekuje blaže simptome kod cijepljenih i onih koji su preboljeli covid-19.

Još uvijek uzrok većine oboljenja u SAD-u je delta varijanta covida-19.

Ključne riječi

Komentara 67

ZP
Zabranjen pristup
23:00 10.12.2021.

Zanimljivo a stiti 97%. Ovaj virus najvise ubija matematiku,i zdrav razum

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
21:59 10.12.2021.

Kako to, kako to? Ne uvjeravaju li nas kako će nas još nekoliko "booster" doza zaštititi od svega?

DU
Deleted user
01:14 11.12.2021.

To je nemoguće. Lažu sigurno. Prirodno stečeni imunitet je ništa, gotovo pa nula u usporedbi sa superiornim imunitetom stečenim cijepljenjem, zato što je cjepivo jedini izlaz iz pandemije i odlično je, jer, između ostaloga, sadrži čarobni prah šumskih vila i prstohvat duginog prdeža jednoroga i naš ministar i dobrotvor, gospodin Beroš, rekao je kako voli gledati kako građani primaju zdravlje u svoj organizam, što je potvrda samo po sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije